Stephanotis een echte bruidsbloem!

Een liefdevol bloempje met een bijzondere betekenis. Deze vilten variant is een prachtig alternatief en met een drupje etherische olie nog geurend ook!

Symbolische betekenis

De Stephanotis staat symbool voor huwelijksgeluk, vandaar ook de naam bruidsbloem.
De aparte bloemen zijn buisvormig, zuiver wit en een beetje wasachtig. Ze groeien in trosjes die opengaan als sterretjes. Eenmaal open geuren ze heerlijk en kleuren prachtig bij de glimmende diepgroene blaadjes. Veel bloemisten gebruiken deze heerlijke geurende bloemen in hun bruidsboeketten.
Ze staat ook voor ‘goed fortuin’ en ‘het verlangen om te reizen’. De Stephanotis is een van de weelderigst geurende bloemen ter wereld, vandaar haar bijna: ‘Fleur Parfum’.
Als kamerplant wordt ze rond een boog of andere vorm geleid, maar in het wild is het een bloeiende liaan. Dat maakt van Stephanotis een woonplant die kan staan, hangen, klimmen én slingeren.

De Stephanotis als Viltbloem in een boeket?

Deze mooie bruidsbloem geeft een boeket een beetje lucht. Door de vele mini bloempjes aan één takje, wiebelt deze bloem een beetje in je boeket en dat geeft beweging wat fijn is om naar te kijken. De kleur wit geeft ook nog eens “licht” in je boeket, net als de kleur geel, maar de kleur geel vindt niet iedereen mooi, dus dan is wit een mooie alternatief.

Als Viltbloemist zorg ik er altijd voor dat de combinatie van bloemen in jouw boeket precies klopt. Qua kleur, stijl, rust en beweging. Alles is in balans zodat jouw blijvend bijzondere boeket ook jaren later nog steeds prachtig is om naar te kijken.
Omdat je de geur van een echte stephanotis natuurlijk mist als je deze viltbloem gebruikt, kun je altijd een drupje etherische olie op je bloem laten vallen. Kies voor de natuurlijkste variant zodat je geen vlekken krijgt.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email