Paradijsvogelbloem of Strelitzia?

Deze bijzondere Paradijsvogelbloem van de Viltbloemist is een echte focusbloem in jouw boeket! Belangrijk om haar de ruimte te geven om te kunnen stralen.

Symbolische betekenis

Strelitzia: De bloem kent verschillende symbolieken. De Strelitzia wordt gezien als de bloem van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. Deze bijzondere symboliek vraagt om een mooi verhaal. Geef je de Strelitzia, zorg dan voor een kaartje waarop je uitlegt waarom nou hij/zij deze bloem verdient.


De strelitzia lijkt op een paradijsvogel, vandaar de naam. De eenvoudige steel met daarop een kam bestaande uit sierlijke openstaande oranje schutbladeren met twee à drie blauwe koningsbladeren zorgt ervoor dat je deze geweldige bloem niet snel over het hoofd ziet.

Hoe combineer ik de paradijsvogelbloem met andere bloemen in een vaas?

Een bijzonder maatwerk boeket waarin de klant de volgende bloemen graag wilde terug zien: Paradijsvogelbloem, Magnolia, gouden regen, roze met zwarte papaver en liefst ook een Zonnehoedje, tulp en Oleander.
De vaas heeft Manon zelf meegebracht zodat ik de kleuren, de hoogtes van de stelen en de bloemsoorten daarop kon aanpassen.

Maatvoering Strelitzia:

Deze grotere bloem uit het assortiment van de Viltbloemist is zo’n 17 cm lang en 9 cm breed uitlopend in een punt. Per bloem kan dit wat afwijken, alles is hand gemaakt! De bloem staat op een stevige lange steel met eventueel een blad eraan vast gemaakt. Deze bloem is het mooiste als solitair in een vaas met een paar andere bloemen.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email