Alternatieven voor een bruidsboeket

Alternatieven voor een bruidsboeket. Geen zorgen over verwelkte bloemen, geen vaas in de buurt houden met water en niets om vast te houden. Je handen vrij!

Ik wil liever geen bruidsboeket

Als je gaat trouwen, krijg je al snel te maken met allerlei ideeën van jezelf, van anderen zoals je familie en vrienden, maar ook van allerlei bedrijven die het “weten”. Neem 1 advies van mij aan: jouw aanstaande en jij weten het allerbeste wat jullie graag zouden willen. Probeer eigen keuzes te maken en dichtbij jezelf te blijven. Dat is dan ook de reden van deze blog. Want stel jij wilt geen Bruidsboeket, wat kies je dan?

Hieronder vertel ik je welke keuzes er zijn als jullie een alternatief zoeken voor een traditioneel bruidsboeket en wat hun voor- en nadelen zouden kunnen zijn.

Welke keuzes heb je als je geen bruidsboeket wilt?

Er is zoveel mogelijk, zelfs als je geen bruidsboeket wilt. Lees eventueel nog even mijn blog over soorten bruidsboeketten mocht je toch nog twijfelen. Twijfel je absoluut niet meer, dan geef ik hieronder een paar mooie alternatieven!

Judith

“Ik had echt geen zin om met zo’n boeket de hele dag te moeten sjouwen en ik was bang dat de bloemen gauw zouden gaan hangen aangezien we in Juli trouwden. Daarom gekozen voor een polscorsage met Viltbloeiers. Echt de beste keuze ooit!”

Polscorsage

Een Polscorsage, het woord zegt het al, is een corsage die je om je pols draagt. Het fijne van zo’n corsage is dat je je handen altijd vrij hebt en al jouw gasten en geliefden dus gemakkelijk kunt knuffelen en omhelzen. Daarnaast hoef je niets vast te houden én je kunt het nooit vergeten….(Ooit vertelde een klant dat ze haar bruidsboeket ‘ergens’ had neergelegd en was vergeten toen ze de bruidsfoto’s ging maken….)

Hoe kies je een polscorsage

Je kunt kiezen om een polscorsage te laten maken op een “drager” die je zelf meebrengt, denk hierbij bv aan een armband / erfstuk, zodat je meteen een symbolische waarde aan je bruidsbloemen kunt geven. Een polscorsage kan ook gemaakt worden met ijzerdraad, leren armband, elastiek of met een stijlvol lint losjes om je arm geknoopt worden.

Een polscorsage met Viltbloeiers kun je al ver van te voren in huis halen en na afloop van jullie mooiste dag heb je een prachtig aandenken! We ontwerpen samen jouw corsage aan de hand van de door jou gewenste bloemen, symboliek en drager van de bloemen.
Als je goed kijkt zie je op de meest rechtse foto’s 2 vlindertjes zitten, een speciale wens voor de lieve mensen die er helaas niet bij konden zijn.

TIP voor echte bloemen: Kies je voor echte bloemen, dan is het handig om alles van te voren goed door te spreken met de bloemist, je armband af te geven indien gewenst en dan haal je op je trouwdag zelf je polscorsage op. Wil je je corsage bewaren na de trouwdag, dan kun je haar laten drogen of “vriesdrogen”.

Boeket in je haar oftewel een “haartuintje”.

Bloemkransen in het haar, zijn helemaal hip. Wil je een vlotte uitstraling of juist meer Boho/ Ibiza stijl, dan mag een bloemenkrans niet ontbreken aan jouw trouwoutfit. Kijk eens op instagram bij @rosaluna_headpieces, Sascha maakt echt hele bijzondere bloemkronen!

Als Viltbloemist maak ik bloemen voor in je haar op een haarspeldje, alligatorclip of haarkam. Je kunt deze bloemen voor in je haar heel lang bewaren en precies zo samenstellen zoals jij wilt. Hier zie je een paar voorbeelden van Viltbloeiers voor in je haar.

Fotograaf: Marco klompenmaker.nl

TIP voor echte bloemen: Wil je liever echte bloemen, weet dan dat je wat meer gebonden bent aan welke soort bloemen goed verwerkt kunnen worden in een haarkrans en heb je te maken met het seizoen waarin je gaat trouwen. Laat je goed informeren van te voren.

Hoepelboeket

Een hoepelboeket/ bloemkrans is echt iets heel anders.Verschillende soorten bloemen en bladgroen maak ik vast op een ijzeren ring of een gevlochten sisal krans. Je kunt kiezen om de krans helemaal vol bloemen te decoreren. Maar meestal kies ik ervoor om de bloemen 1/4 of een 1/2 gedeelte van de krans te laten vullen.
Zo’n krans draag je tijdens de fotoshoot losjes in je hand of om je pols en na je bruiloft kun je ‘m ophangen of in een fotolijst met dikke rand te bewaren.

Hoepelboeket als Bruidsboeket met Viltbloeiers, zoals Protea, fresia en korenbloemen
bruidsbloemen
Alternatief bruidsboeket

trouwen met 1 bloem

Trouwen met 1 bloem is natuurlijk niet helemaal volgens de regels van deze blog, immers je gaat toch iets vast houden. Maar door gebruik te maken van maar 1 bloem is je “boeket” minder kwetsbaar, leg je het sneller even aan de kant en de bloemen die hiervoor gebruikt worden zijn vaak een stuk steviger. Ik denk dan aan een Zonnebloem, een Calla of bijvoorbeeld een Protea.
Het is weer eens wat anders.

Meer weten over alternatieve bruidsboeketten?

Naast het maken van Alternatieve Bruidsboeketten van Viltbloeiers, kan ik natuurlijk nog veel meer maken met bloemen. Denk aan corsages, tafelboeketten, bloemen voor in het haar, kleine boeketjes voor de bruidsmeisjes. Hou het klein of ga voor uitbundig. De keus is aan jou en mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze blog. Laat het me weten. Want jouw dag mag gewoon helemaal perfect zijn.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email