Creative Life

Creative Life, de tofste creatiefste beurs van Nederland!

Creative life is dé creatieve beurs waar je geweest moet zijn. Ze vindt ieder jaar eind maart plaats in Utrecht. In deze blog vind je info over deze beurs, waarom je er echt naar toe ‘moet’, hoe het zit met workshops die gegeven worden en nog veel meer informatie.

Wat maakt Creative Life nou zo bijzonder? (en zou het iets voor jou zijn?)

Wat is dat nou eigenlijk, Creative Life? Het is een beurs voor mensen die ongelooflijk graag een hobby zoeken of willen uitbreiden. Maar wees gewaarschuwd, volle tassen, een hoofd vol inspiratie en een spetterende creatieve dag is gegarandeerd.

Mmmm hoor ik je bijna denken, waarom is deze beurs dan zo geweldig of misschien wel toffer dan een andere creatieve beurs? In de eerste plaats omdat je mij in real life kunt ontmoeten, whahaha! En als we dan een praatje kunnen maken of ik je een workshop mag geven is dat al een feestje op zich, natuurlijk. Deze beurs is hip – ook al is dat een woord waar ik niet echt van hou, maar dit is toch echt een hippe beurs.
In de stand sta ik ook dit jaar weer samen met Maaike van Houtmoed. We delen de stand, geven beide onze eigen toffe workshops en worden heel blij van jouw bezoek!

“Het was zo bijzonder om Daphne alias de Viltbloemist in het echt te ontmoeten. ZE was precies zoals ik haar me had voorgesteld doordat ik haar volg op Instagram”

Katja

Pluspunten Creative Life?

 1. De plek waar de beurs plaats vindt: De werkspoorkathedraal in Utrecht. Dit is een industriële ruimte, prachtig om te fotograferen en absoluut vol met instagram waardige plekjes.
 2. Je voelt niet dat je op een beurs bent. Je waant je echt in een vrolijke en creatieve omgeving zonder marktkramen of ongeïnspireerde tafels en banners. De beurs is minder massaal als andere creatieve beurzen. Daarnaast is ze qua sfeer, inrichting en uitstraling, lekker licht, roze en vrolijk. Je hebt op de beurs nog steeds contact met buiten door de mega ramen in het plafond en de zijkanten met grote raampartijen, waar de zon – als ze schijnt – heerlijk doorheen schijnt!
 3. De website is duidelijk! Je krijgt hier veel informatie en dmv mooi beeld/ video krijg je een indruk van de voorgaande beurs. Je wilt gewoon al die deelnemende bedrijven gaan zien, ontmoeten, voelen en spreken.
  Ik heb wel eens websites gezien van creatieve beurzen, die je veel te weinig vertellen over de sfeer, deelnemers en mogelijkheden van de beurs.
 4. Op de beurs ontmoet je hele toffe, creatieve en vrolijke mensen. Kortom een beurs vol gelijkgestemden dus. Creative Life is een geweldige beurs om met vriendinnen/ je moeder of je dochter heen te gaan, om er een weekendjeUtrecht van te maken of om je gezin met nieuwe hobby’s in contact te brengen. Maar ze is ook zeer geschikt als gezellige dagje uit.
 5. De vele workshops die er gegeven worden. Vaak zijn ze speciaal voor deze beurs ontwikkelt, zodat je in een korte tijd echt iets prachtigs kunt maken. Zo’n workshop is fijn om te kijken of een bepaalde techniek jouw nieuwe hobby kan worden, of het echt iets voor jou is, zonder dat je meteen een hele grote uitgave hoeft te doen aan materiaal. Verderop in de blog vertel ik je nog over de workshops die ik ga geven.
  Er zijn workshops waar je je van te voren voor opgeeft, je kunt aanschuiven bij workshops op de dag zelf en er zijn doorlopende workshops. Kijk goed op de website wat voor welke workshop geldt.

Hoe kan ik me inschrijven voor een workshop?

Op de website van Creatieve Live vind je een duidelijk overzicht van alle workshops die door de deelnemende bedrijven gegeven worden op 27, 28 en 29 maart 2020. Je kunt een keuze maken uit technieken, maar ook uit hoe lang je bezig wilt zijn of je kunt aangeven wat je er maximaal aan wilt uitgeven. Via de workshop van jouw keuze kom je op de website van het bedrijf terecht die de workshop aanbied. Je betaalt en jouw plek is gereserveerd.
Vergeet niet om rekening te houden met het feit dat je ook een entreekaart nodig hebt voor de dag dat je de beurs wilt bezoeken.

Hoe verloopt zo’n workshop dan?

Iedere workshop is anders, maar ik neem je even mee naar de workshops die ik geef in het weekend van 27-29 februari. Er staan iedere dag 2 workshops gepland. Het maakt bij mij niet uit welke dag je wilt komen, ik geef iedere dag dezelfde 2 workshops!
Hoe gaat dat dan?

 • Als je je hebt ingeschreven en hebt betaald zet ik je op mijn workshoplijst.
 • Een week of twee van te voren, ontvang je een mail met informatie over in welke stand we staan, waar je ons kunt vinden en hoe laat je welkom bent enz.
 • Op de dag zelf meld je je aan bij mij in de stand
 • en dan kun je plaats nemen aan de workshoptafel.

Je ontvangt je workshopmateriaal van de workshop waarvoor je je hebt ingeschreven.

Ik kom gezellig tussen jullie inzitten en leg stap voor stap uit hoe alles in z’n werk gaat. Heb je vragen kun je die meteen stellen en ik kijk mee hoe alles verloopt en help mee indien nodig, zodat je echt met een prachtig resultaat naar huis kan gaan.

TIP: Wanneer je jezelf inschrijft voor een van de twee workshops, ontvang je ook nog eens 2,50€ korting op een bloem-box naar keuze tijdens de beurs!

Heb jij al zin gekregen om te komen, hier nog wat praktische informatie over Creative Life.

De beurs vindt plaats op vrijdag 27 t/m zondag 29 maart 2020 in de werkspoorkathedraal in Utrecht. Je kunt gemakkelijk parkeren want er is een groot parkeerterrein, maar het openbaar vervoer is ook goed geregeld. Er gaan pendelbussen van en naar het station.

De beurs is geopend van 10 -17 uur. De entreekaartjes zijn 14,50€ per stuk inclusief een “totebag”. Het maakt op zich niet uit of je je ticket nu al aanschaft of dat je ze aan de deur koopt.
Echter vorig jaar waren de kaartjes voor een bepaalde dag snel uitverkocht en je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je een workshop hebt geboekt, maar de dag zelf niet naar binnen kan….
Vaak zijn er ook her en der toffe aanbiedingen of leuke gratis gadgets te krijgen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Creative Life.

Het lijkt Maaike en mij heel leuk om jou te mogen ontmoeten!
Nou ben ik dus reuze benieuwd, kom jij in 2020 naar Creative Life?

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ja ik wil op de hoogte blijven

Laat het mij weten als er een nieuwe workshop is,
zodat ik als eerste de kans heb om mee te doen.
Ik wil niks missen!