Trouwen in de zomer: de voordelen én nadelen

Trouwen in de zomer: de voordelen én nadelen. Tips om te trouwen in de zomer. Een heerlijke zwoele en warme maand om jullie ja-woord te geven!

Jullie gaan trouwen! En nu ben je samen aan het nadenken over de perfecte datum en het perfecte seizoen. Wil je trouwen in de lente? Of gaat je voorkeur toch uit naar de zomer? Om het jullie wat makkelijker te maken deze blog met daarin een aantal voor- en nadelen én een handige tip.

Hoe ziet trouwen in de zomer eruit?

Als ik denk aan de zomer dan denk ik onder andere aan felle kleuren, warm weer, lekker lang buiten zitten, vakantie, luchtige kleding, zon zee en zaligheid. Allemaal fijne ingrediënten voor een prachtige zomerbruiloft. Want stel je eens voor dat je gaat trouwen met een heerlijk warm zonnetje op je gezicht. Daarna lekker buiten eten met familie en vrienden en genieten van heerlijke zomerse cocktails.

Blote voeten in het gras en omringd zijn met prachtige zomerbloemen zoals pioenen, hortensia’s en lelies. Genieten van een prachtige zonsondergang en daarna tot diep in de nacht dansen onder de sterren. Dat klinkt als een perfecte zomerbruiloft toch?

 

Trouwen in de zomer is dat iets voor ons?

In de zomer staat de natuur in volle bloei. Is de ene bloem uitgebloeid, laat de andere zich juist zien. De zomer staat dan ook symbool voor groei, bloei en rijping. En als er iets is waar een bruiloft voor staat dan is het wel het opbloeien van een prachtige relatie.

 

Voordelen van een zomerbruiloft

De zomer heeft ontzettend veel voor zich te winnen. De voordelen op een rijtje:

  • Lange zomerse dagen. In de zomer is het lekker lang licht waardoor je een ruime planning kunt maken voor de bruiloft.
  • Buiten trouwen. Je kunt ervoor kiezen om buiten te trouwen en/of buiten je feest te geven. Hoe leuk is het om op het strand, of in een grote bloemrijke tuin te trouwen?!
  • Warm en zonnig weer. In de zomer is de kans op goed weer het grootst.
  • Er zijn nu volop kleurrijke bloemen in bloei, de keuze is dus reuze.
  • Je hoeft je niet druk te maken dat je het koud krijgt in je trouwjurk. Het is het ideale seizoen voor een strapless trouwjurk.
  • Beginnen je schoenen pijn te doen? Trek dan gewoon slippers aan of ga verder op blote voeten. Kan gewoon!

 

Nadelen van een zomerbruiloft.

Naast alle voordelen zijn er ook wat nadelen te noemen van trouwen in de zomer.

  • Het weer kan zomaar omslaan in ons kikkerlandje. Houd daar dus rekening mee bij het uitzoeken van een locatie. Zorg ervoor dat je altijd een binnenlocatie als plan B hebt.
  • Het warme weer is natuurlijk hartstikke fijn, maar kan ook voor de nodige ongemakken zorgen. Zorg er dus voor dat er genoeg (water) te drinken is. Dat er voldoende schaduw is. En zet op verschillende plekken mandjes neer met bijvoorbeeld deodorant, muggenspray en slippers voor de gasten.
  • Wanneer je in de zomer wilt trouwen kun je te maken krijgen met wachtlijsten bij locaties en andere leveranciers. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd boekt.
  • De bloemen en planten verwelken veel sneller door het gebrek aan water en de hitte. Nu kun je dat wel proberen tegen te gaan door je bruidsboeket regelmatig in een vaasje met water te zetten. En door het water van de tafelboeketten te verversen. Maar echt ideaal is het niet.

Een goed alternatief voor echte bloemen is dan ook het gebruiken van Viltbloeiers (Bloemen van Vilt). Deze bloemen verwelken niet en blijven ook na de bruiloft eeuwig goed. Zo heb je niet alleen op je trouwdag en trouwfoto’s zelf schitterende bloemen om je heen. Ook na de trouwdag heb je een mooie herinnering in de vorm van viltbloemen. En het leuke is, krijgen de gasten corsages in de vorm van een viltbloem hebben ook zij een mooie herinnering.

Is de zomer jullie trouw seizoen?

Zoals je wel kunt lezen is de zomer over het algemeen een geweldig seizoen om in te trouwen. En voor elk nadeel is er wel een oplossing te bedenken. Ga je toch liever voor een minder druk en warm seizoen dan zijn er gelukkig nog drie anderen om uit te kiezen.

Ik ben benieuwd: gaan jullie trouwen in de zomer?

“Trouwen in de zomer was geweldig, vrijwel geen angst voor slecht weer! Oke wel ver van te voren alles regelen maar wij zijn ongelooflijk blij dat we hiervoor gekozen hebben”

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

In dit boeket:

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!