7 tips voor een prachtige lentebruiloft

7 tips voor een prachtige lentebruiloft. Kies jij voor ‘n bruiloft in ‘t mooiste seizoen van het jaar? Gebruik deze 7 tips en jullie dag word onvergetelijk.

De Lente is een prachtig seizoen om te gaan trouwen. Jij ziet het al helemaal voor je: Een vrolijk zonnetje geeft jullie trouwfoto’s net dat beetje extra sfeer. Al je gasten zijn opgewekt en vrolijk en maken plezier op die prachtige locatie waar de bomen vol in de bloesem staan. Alles is tot in de puntjes geregeld want het is ten slotte jullie trouwdag en jij hebt er voor gezorgd dat overal aan is gedacht. Van de mooiste trouwjurk tot de lekkerste hapjes, van jullie droomlocatie tot het de juiste aankleding van deze prachtige plek.
Graag wil ik jullie nog 7 tips geven om jullie mooiste dag tot een sprookje te maken.

Mijn beste tips voor een perfecte Lentebruiloft:

Tip 1: Zorg voor een “binnen” bij een buitenbruiloft

Stel jezelf een locatie voor tussen de fruitbomen die vol in de bloesem staan. Jij en je kersverse partner zijn net getrouwd en het feest kan beginnen. Stoelen aan de kant en feesten maar. Stel dat er toch ineens een maarts of “april doet wat ze wil” regenbuitje zou vallen dan is een overkapping erg prettig. Kies dus voor zekerheid en kies bijvoorbeeld een mooie partytent of huur een open schuur met dak tussen de fruitbomen. Zo laat je niets aan het toeval over. Boshuys Best is een prachtige locatie..

 

Tip 2: Kies voor passend vervoer.

Vervoer kan natuurlijk in ieder seizoen een beetje vergelijkbaar zijn, maar als ik denk aan de lente, dan zie ik toch wat andere vervoersmiddelen voor me. Een vrolijke bakfiets versierd met bloemen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van een bootje, waarmee je samen met je aanstaande het prachtige veld vol bloesembomen nadert en waarbij al je vrienden en familie jullie staan op te wachten.
Paar schaapjes erbij en de Lentebruiloft is compleet!

“Super handig deze tips van Dé Viltbloemist, het zijn net de puntjes op de "i" voor onze bruiloft. Ik ga duimen voor een droge trouwdag!”

Tip 3: Kies voor bloesem

Bloesem hoort natuurlijk bij de lente, net zoals frisse groene nieuwe blaadjes aan de bomen. En of je de bloesem nou gebruikt in je Bruidsboeket, op je dinertafel of als versiering voor de ceremonie, bloesem is een prachtige eyecatcher voor jullie bruiloft. Je kunt natuurlijk ook een locatie uitkiezen met bloesembomen, hoef je zelf niet te versieren, dat heeft de natuur dan al voor je gedaan! Ik heb 1 mooie locatie gevonden: Kasteel Wijenburg.

 

Tip 4: Hou je gasten lekker warm

Tja en soms is het dus gewoon net te koud…. Je kunt natuurlijk in de middag in een heerlijke temperatuur getrouwd zijn, maar in de avonduurtjes krijg je dan toch koude tenen en niemand wil verkleumde gasten op haar bruiloft toch? Dus een terraswarmer (of meer) zijn geen overbodige luxe, lekker dekentjes op de stoelen en misschien zelfs wel een aantal fijne sokken of sjaaltjes voor wat extra warmte. Ik weet zeker dat je gasten dit zullen waarderen.

 

Tip 5: Beken kleur!

Kleuren zijn super bepalend voor je bruiloft. Het kiezen voor een kleur is vaak een kwestie van gevoel of voorkeur. Voor de lente kiest men vaak voor heldere frisse tinten. Denk maar aan helder geel gemend met zuiver wit. Of juist zacht roze met rosé goud tinten. Wil je liever wat krachtigere kleuren dan is een fuchsia roze met juist het zachte groen van eucalyptus een mooie combinatie om jullie bruiloft als kleurthema mee te geven.

Tip 6: Volop keuze in Lente bloemen

Lentebloemen geuren zo heerlijk! Denk aan de Freesia, Jasmijn, de Sering en volle rozen. Deze bloemen zijn nu volop verkrijgbaar en prachtig te verwerken in een bruidsboeket. Samen met de zachte grijsgroene kleur van eucalyptusblad en de subtiele witte schermbloemen geef je je boeket kleur, details én een heerlijke geur mee.

 

Tip 7: Maak gebruik van natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen zijn sowieso hip op je bruiloft, maar tijdens de lente is er extra veel natuurlijk materiaal verkrijgbaar. Denk maar eens aan prachtig rijp fruit, of takken met fris groen nieuw blad of natuurlijk losse bloesemtakken in een prachtige vaas op tafel. Een paar strobalen om op te zitten, bosjes madeliefjes of viooltjes in een piepklein blikje als passend bedankje om mee te geven en voilà, weer een prachtige toevoeging aan jullie bruiloft.

 

Een zorgeloze trouwdag in de lente.

Ik wil jullie een hele mooie, liefdevolle en vooral droge lentebruiloft toewensen.  Want zeg nou zelf, dat is toch echt wat je het liefste wilt op je bruiloft, een droge mooie en zonnige dag.

Wat vond jij de meest interessante of waardevolle tip en zijn er tips die je gaat meenemen of uitvoeren? Laat je het me weten?

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

In dit boeket:

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!