gele bloemen

Inspiratie met gele bloemen

Gele bloemen symboliek

In de bloemensymboliek staat de kleur geel voor energie, activiteit, groei, kracht, liefdevol, koesterend, stralend, optimisme, vreugde, vrolijkheid, warmte, zon en lente of nieuw begin. Dat zijn nog eens krachtige termen, toch? Ik hoor de bloemen deze mooie woorden bijna fluisteren als ze in mijn huis staan. Wil jij ook zo’n mooie gele bos bloemen, stop met lezen en ga naar de bloemenwinkel een bos gele bloemen halen….. Met de kleur geel haal je de lente in huis, zeggen ze wel eens. Ik voel dat ook zo!

"Gele bloemen staan voor mij voor een zonnig gevoel, voor vreugde, genieten van het leven en voor algehele vrolijkheid."

Meer weten over de kleur geel?

Als ik in het boek “het geheime leven van kleuren” lees van Kassia St Clair (aanrader trouwens als je kleur en symboliek interessant vindt op een wetenschappelijke manier),  lees ik dat de kleur geel vele uiteenlopende betekenissen voor mensen kan hebben. Zo lees ik dat er in de vroege geschiedenis de kleur geel staat voor gevaar, giftig of een ziekte (denk aan geelzucht). Maar tegelijkertijd staat ze ook voor schoonheid, waarde en rijkdom. Goud wordt vaak aangeduid met de kleur geel, het was de favoriete kleur van de Chinese keizers ergens rond 700 na christus.

De verschillende tinten geel zoals Blond, Indisch geel, Acidgeel en Napelsgeel zijn verschillende tinten in de kleurenwaaier. Blond haar wordt nog steeds geassocieerd met geel en als je je haar ontkleurt kan het ook geel worden weet ik uit ervaring….
De kleur Acidgeel is de kleur van de smileys, die we gebruiken in onze social media, grappig weetje toch?
En Napelsgeel doet ons denken aan zwoele zomeravonden in Italië of gewoon in een ander warm land. Mijn kamer heb ik –  toen ik 18-25 jaar oud was –  geschilderd in Napelsgeel. Ik was en ben echt dol op geel.

Vandaar dat ik waarschijnlijk ook heel graag Viltbloeiers maak van geel wolvilt. Ze maken vrolijk en geven me energie. De Zonnebloem, de Freesia en de Gele Roos zijn maar een paar voorbeelden van gele Viltbloeiers.

Hou jij ook van de kleur geel?  Of heb je een andere lievelingskleur, omdat geel niet jouw kleur is? Dat kan natuurlijk ook, want alle viltbloeiers zijn gewoon te verkrijgen in andere kleuren en je hoeft ze dus niet in het geel te kiezen.

Fresia
Gele Roos

Vrolijk huis

Wil je ook fris en zonnig het leven door dan zijn deze bloemen en kleuren een geweldige aanwinst in jouw huis. Kijk voor meer inspiratie over bloemen, hun betekenissen en de kleursymboliek ook naar mijn andere blogberichten.  Lees je mee? Liefs Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll naar top
Malcare WordPress Security