Sanne Francis Fotografie geeft tips voor jouw bruiloft.

Soms mooie samenwerkingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik heb Sanne Francis Fotografie een aantal vragen gesteld en die deel ik hieronder met jou.

Ingrediënten voor een prachtige bruiloft: fotografie, viltbloemen en een lief bruidspaar

Soms heb ik van die bijzondere samenwerkingen waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen. Het bruidspaar Liza en Lloyd wilden trouwen met een duurzaam boeket en kwamen uit bij mij. Het boeket dat ik voor ze maakte, daar werden ze heel gelukkig van en daarna kwamen de mooiste trouwfoto’s in ijn mailbox!
En misschien wil jij ook wel trouwen met Viltbloemen of ben je op zoek naar een fotografe voor jullie trouwdag?
Ik heb Sanne van Sanne Francis Fotografie een aantal vragen gesteld en die deel ik hieronder met jou.

 1. Is het voor de foto’s belangrijk om een bruidsboeket/ bruidsbloemen te kiezen? En zo ja of nee waarom dan?
  Allereerst heeft het in mijn ogen veel toegevoegde waarde om een bruidsboeket te kiezen voor de trouwfoto’s. Bovendien maakt het ook een groot verschil voor de foto’s wat voor boeket en bloemen op een trouwdag gekozen worden. Wat ik vaak tegenkom als trouwfotograaf, zijn bruidsparen die de styling van hun bruiloft overal prachtig in doorvoeren. Trouwkaart, kleding en aankleding. Een boeket en bloemen op locatie voegen hier ook zoveel de stijl van het bruidspaar aan toe. Dit dan op foto te mogen vangen, voelt dan erg waardevol en echt een toegevoegde waarde.
 2. Zijn er voordelen om juist te kiezen voor een kleurrijk boeket of juist voor een wit boeket bloemen mbt de bruidskleding?
  Het belangrijkste daaraan vind ik dat het past bij het bruidspaar. Dragen jullie vaak rustige kleuren of zijn jullie juist kleurrijk; kies wat bij jullie en jullie trouwkleding past. Als jullie hierin op jullie gemak zijn, komt dit extra goed over op de foto’s.
 3. Zag jij voordelen van een bruidsboeket met viltbloemen tov echte bloemen wat je waarschijnlijk vaker fotografeert?
  Zeker! Dit was de eerste keer dat ik hiermee in aanraking kwam, maar ik was zo aangenaam verrast. Sommige mensen gaven aan dat ze in eerste instantie niks anders zagen op foto’s, maar als ze dan beter gingen kijken of close-ups zagen, viel het hun ineens op dat de bloemen van vilt zijn.
  Iedereen is hier dan aangenaam verrast over. Het is natuurlijk een stijl die je moet passen. Het mooie vind ik dat je zelf bloemen (en hun betekenissen) kiest en het daarom ook zó uniek kan maken.
  Wil je meer foto’s zien? Dat kan als je de blog gaat lezen van Liza en Lloyd.
 4. Heb jij tips voor bruidsparen voor hun shoot?
  Ontspan en heb plezier tijdens de shoot. Laat foto’s met én zonder het boeket maken, maar mooie beelden van het boeket zonder jullie. Kies een fotograaf die past bij jullie stijl en waarbij jullie jezelf kunnen zijn. En wat betreft bloemen; ga ook echt voor iets wat bij jullie past en alles valt op zijn plek op jullie grote dag.
 5. Wat kan ik over jou als bruidsfotografe vertellen?
  Ik fotografeer nu bijna 10 jaar bruiloften en ik krijg er geen genoeg van! Ik werk graag zo natuurlijk mogelijk. Het bruidspaar laat ik het bruidspaar zijn en heb een tijdloze en easy-going stijl. Ik ga niet mee in trends als heel donker of heel warm maar blijf bij jullie en mezelf. Spontaan!
 6. Hoe zorg jij ervoor dat het bruidspaar ontspannen op de foto komt te staan?
  Ik doe niks te geforceerd. Bovendien heb ik leuke opdrachtjes die de shoot niet alleen leuk maken maar ook erg spontaan; gewoon zoals jullie zijn, maar dan sprankelender want het is jullie trouwdag! 

En, Sanne, wil je nog iets met ons delen wat ik nog niet gevraagd heb?
Als fotograaf kom ik er niet altijd aan toe, maar wat ik altijd enorm leuk vind en wat erg gewaardeerd wordt is om de uiteindelijke trouwfoto’s te delen met leveranciers. Zo is het voor bijvoorbeeld de goudsmid mooi om te zien hoe de dag was, hoe de ringen erbij paste en heeft zo heeft hij/zij de mogelijkheid dit ook te delen. Daarom vond ik deze samenwerking ook zo leuk! Het was een prachtige ervaring om met een Viltboeket van Daphne te mogen shooten!
 

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!