Productfotografie, 5 tips om de mooiste foto’s te nemen.

Jij maakt prachtige producten, maar ja hoe zet je die mooi op de foto? In deze blog vertel ik je 5 tips die je op weg helpen, lees je mee?

Jij maakt prachtige producten, maar ja hoe zet je die mooi op de foto? In deze blog vertel ik je 5 tips die je op weg helpen, geef ik je mooie voorbeelden en bied ik jou mijn atelier aan om te fotograferen! Lees je mee?

Productfotografie, moeilijk of niet?

Of productfotografie moeilijk is, dat ligt er natuurlijk aan, aan wie je het vraagt. Een fotograaf zal hier anders op reageren dan jij misschien, omdat je al weken bezig bent met fotograferen en het gewoon niet wil lukken!
Omdat het super fijn is om jouw producten op de juiste manier te fotograferen heb ik 3 belangrijke tips voor je en 2 leuke oplossingen:

Tip 1: Ga niet zelf rommelen, maar besteed het uit

Deze had je misschien niet verwacht, maar ik ben echt van mening dat de mooiste productfoto’s gemaakt worden door een fotograaf die er verstand van heeft! En ja dat kost geld, maar ja dan heb jij wel bloedmooie foto’s van jouw product en het scheelt je enorm veel tijd en misschien wel ergernis.
Als Viltbloemist maak ik gebruik van mijn “huisfotograaf Fleur” en zij weet als geen ander hoe mijn bloemen en ik het mooiste op de foto kunnen komen te staan!

En weet je mooie beelden leveren niet alleen een mooie website of misschien zelfs wel een verkoop op, ze zijn ook nog eens super goed voor bijvoorbeeld een vermelding in de bladen, dat brengt mij meteen op de volgende tip:

Tip 2: Mooie beelden zet je in de beeldbank van Persbureau Perswereld

Persbureau Perswereld zorgt ervoor dat jouw mooiste beelden gezien worden door redacties van de bladen. Deze bladen kunnen dan kiezen om jouw product te plaatsen in hun magazine, gewoon gratis! Als dat geen geweldige reclame is. En ze plaatsen natuurlijk alleen maar de mooiste beelden, dus dan is jouw fotograaf ook zo terug verdient.

Meer hierover lezen kun je op de website van Persbureau Perswereld (Dit is geen reclame, ik ben echt persoonlijk razend enthousiast over deze vorm van reclame maken!)

Tip 3: Eigen foto’s altijd bewerken

Heb je toch zelf foto’s gemaakt en ben je er ook nog eens super tevreden mee én heb je aan compositie, kleur en vorm gedacht, bewerk je beelden nog even na in bv SNAPSEED. Dat is een super fijne app op je telefoon, waarbij je alles van je foto kunt bewerken, let er bv op dat je product recht staat, goed belicht is, scherp is enz enz. Zo krijgen je foto’s toch nog een professioneel tintje. Ben je handig in photoshop of illustrator dan kun je daar ook je foto’s in bewerken natuurlijk.

Tip 4: Schaf een pre-set aan via een fotograaf

Sommige fotografen bieden presets aan voor jouw eigen gemaakte beelden. Dat kan heel fijn zijn als je al jouw foto’s een zelfde sausje wil geven zodat alles een eenheid vormt op je socials, website enz.
Fleur van Liefs van Fleur (daar is ze weer; dit is mijn fotograaf) bied prachtige presets aan in haar stijl.
Kijk goed of de stijl van presets bij jouw stijl past en vergeet niet dat een preset, de fotograaf nooit overbodig maakt! Een fotograaf kan jou immers op je allermooist op de foto zetten met jouw product erbij en weet precies uit welke hoek jij er perfect op staat!

Tip 5: Huur mijn atelier om productfoto’s te maken

Deze tip is fijn als je op zoek bent naar een lichte ruimte waar je mooie foto’s kunt maken en gebruik wilt maken van mijn bloemen omdat jouw product daar geweldig bij past! Misschien verkoop jij vazen, mooie keramiek of andere producten waar bloemen perfect bij passen.
In mijn atelier heb ik mooie plekken waar jouw producten mooi te fotograferen zijn. Ik ben wel aanwezig om wat tips te geven en te ondersteunen met de bloemen, maar jij maakt de foto’s!

De bovenstaande beelden zijn gemaakt door Inge van @kommeshier. Zij huurde mijn atelier omdat het thuis toch minder mooi werd!
Ik maak graag wat beelden van achter de schermen en geef wat tips over licht, compositie enz enz. Voor jou is het vooral fijn dat je kunt shooten in een lichte ruimte met een zee aan bloemen zonder dat je ze hoeft aan te schaffen. Je kunt ook het oude gebouw waar mijn atelier in gevestigd zit nog benutten.

Meer info over dagen, prijzen via daphne@viltbloemist.nl

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!