Fotoboek maken van Viltbloeiers

In ons digitale leven maken we veel foto’s. Soms om te bewaren en soms voor de lol. Met een fotoboek van de fotofabriek heb je een echt bewaarboek!

In ons digitale leven maken we heel veel foto’s, vaak meerdere van eenzelfde situatie. Soms om echt te bewaren en soms gewoon omdat het kan. Maar kijken we er dan ook naar?
Nemen we af en toe de tijd om die mooie plaatjes/ herinneringen echt even in ons op te nemen?

Ik denk dat we dat te weinig doen, dus toen Linda van Fotofabriek me vroeg of ik een fotoboek wilde maken via hun software, kon ik daar geen nee tegen zeggen.

Hoe werkt het?

Ik maak ieder jaar voor onze zoon op zijn verjaardag een fotoboek over het levensjaar dat hij op dat moment afsluit en ieder jaar is het weer een verrassing of de software nog werkt en wat er weer verandert is. Bij “Fotofabriek” is het echt heel gemakkelijk om een fotoboek te maken.

Ik koos voor een duurzaam A5 fotoboek zodat het makkelijk even mee kan om aan iemand te laten zien en omdat het gemaakt is van gerecyclede materialen, ongebleekt papier zonder chemische stoffen en plasticvrij geproduceerd en verzonden. Ik ben natuurlijk super benieuwd wat de kwaliteit is van de foto’s in dit fotoboek.

Wat zijn mijn bevindingen?

Ik heb niet alle opties uitgeprobeerd, maar wel een aantal en die neem ik even met je door:

  • Je hoeft geen software te installeren, je kunt meteen aan de slag!
  • Foto’s uploaden gaat heel gemakkelijk vanaf je eigen computer.
  • Je kunt kiezen of je zelf je fotoboek vult met jouw favoriete beelden of het boek automatisch laat vullen Ć©n je kunt uit meerdere soorten boeken kiezen. Handig als je niet zo creatief bent of van leuke achtergrondjes houdt. Ik koos voor de optie “ons jaarboek”. Ziet er super clean uit en heeft meteen mooie pagina-opmaak.
  • De pagina opmaak is gemakkelijk te wijzigen en ook het verplaatsen van de pagina’s gaat met het slepen van je muis.
  • Wat ik leuk en fijn vind is dat je een achtergrond kleur kunt uitzoeken die perfect bij je foto’s past. Met het pipet neemt hij de kleur aan en heb je in een handomdraai een mooie toevoeging.
  • Ook het uploaden naar mijn winkelmandje, het opslaan-proces op je eigen account gaat echt heel makkelijk.
  • Het fotoboek werd vrij snel geleverd, was er binnen 4 dagen en de kwaliteit is erg mooi.
  • Ik had gekozen voor de duurzame optie met ongebleekt papier, de foto’s waren hierdoor minder wit dan dat ik ze zou willen, niet super storend maar geeft wel een andere sfeer dan dat ik gewend ben.

Fotofabriek gaat deze bevinding toevoegen aan het bestelproces zodat jij niet verbaasd bent als je “minder witte foto’s” ontvangt omdat je voor duurzaam kiest!!


Heb ik geen opmerkingen/ aandachtspunten dan?

Ik heb een paar dingen die ik even moest uitzoeken, het vergroten van een foto zonder dat het kader groter werd, vond ik minder gebruiksvriendelijk maar misschien deed ik het verkeerd…. En op de pagina’s waarbij je links twee landscape beelden kunt plaatsen en rechts 1 portrait, was het formaat niet net zo groot. Dat vind ik storend – maar ja wie ben ik šŸ˜‰ – en ik kon het gemakkelijk aanpassen, dus dat was snel opgelost!

Algemene Conclusie:

Heel misschien ga ik toch nog een fotoboekje maken voor mijn zoon, ook al had ik gezegd dat die van zijn 18e levensjaar even de laatste was. Ik wil best een boekje maken, daar ligt het niet aan maar hij wil nooit op de foto, dus dan heb ik te weinig materiaal om iets leuks te maken.
Maar met de software van Fotofabriek gaat het zo gemakkelijk, dat ik die drempel in ieder geval niet meer heb!

Wie weet is de fotofabriek ook wel iets voor jou!

(deze blog is een gesponsorde samenwerking tussen Fotofabriek en de Viltbloemist)

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!