Viltbloemist bij RTL 4

De Viltbloemist in RTL 4 Eigen huis en tuin!

De viltbloemist op tv, een droom die uitkomt

Een eigen bedrijf met Viltbloemen, wat begint als een bewuste keuze om meer vanuit huis te kunnen werken, zodat ik thuis ben voor onze zoon, groeit uit tot een bedrijf dat regelmatig in de pers genoemd wordt. Tijdens Koningsdag 2021 dragen de Koningin en de prinsessen boeketten met Viltbloemen en nu krijg ik zendtijd tijdens RTL 4 Eigen huis en tuin lekker leven.
Op maandag 14 maart om 17 uur is de uitzending – ik hoop dat jij ook gaat kijken – en ik vertel jullie in deze blog graag hoe ik hiervoor gevraagd ben.

de viltbloemist als bedrijf

De telefoon gaat en ik neem op. “Hallo met Simone van het RTL 4 programma eigen huis en tuin lekker leven.” Simone vraagt of ik het programma ken en of ik interesse heb om deel te nemen. In eerste instantie is het idee dat ik een bloem maak tijdens de uitzending, zodat je dat thuis ook kunt namaken. Super leuk idee natuurlijk, maar dat is niet hoe ik mijn bedrijf onder de aandacht wil brengen.
Ik geef workshops dat klopt, maar ik maak vooral bloemen/ boeketten op maat. Boeketten voor bruiloft, uitvaart, events en interieur. Ik vond het belangrijk dat ik niet als ‘hobby” neergezet zou worden. De Viltbloemist is tenslotte een bedrijf!

Heel fijn om te merken dat nadat ik een mooie video had ingestuurd, de redactie ook helemaal ging voor de Viltbloemist en mijn bedrijf in een “Workplace reality” wilde plaatsen. Simone en ik hebben heel veel vragen samen doorgesproken, welke bloemen we wilden uitlichten en wat we konden laten zien en hoe. Ik vond deze voorbereiding echt heel prettig, want zo kon ik met een gerust hart de draaidag tegemoet zien.

Spannende draaidag

Het hele atelier wilde ik vol zetten met prachtige boeketten. De nieuwe “geveltuintjes” die ik speciaal had laten maken door Melle uit Plan B, heb ik gevuld en ik heb van een aantal bevriende ondernemers hele bijzondere vazen mogen ontvangen, waar ik mijn Viltbloeiers in mocht schikken. Onderaan de blog vindt je de lijst met verkooppunten.

Dorrit, cameravrouw en regisseuse ineen, kwam woensdag 26 januari filmen in mijn atelier in Plan B. Ze heeft echt de tijd genomen om alle bloemen goed in beeld te krijgen. verschillende hoeken van mijn atelier gepakt, zodat er voldoende variatie is en we hebben zelfs nog buiten gefilmd. Toch leuk als ik op de fiets met een boeket bloemen aankom fietsen en daarna het pand binnen loop!
Ik voelde me prima op mijn gemak en heb mijns inziens alles gezegd wat ik wilde zeggen en niets wat ik niet wilde zeggen.
Volgens Dorrit praatte ik gemakkelijk en ontspannen en waren we daardoor relatief snel klaar.

Viltbloemist bij RTL 4
Viltbloemist bij RTL 4

“Ik ben niet super zenuwachtig voor de draaidag, maar wel voor de uitzending. Geen idee wat ik kan verwachten.”

Daphne

De uitzending van rtl 4 met de Viltbloemist

En nu is het wachten op de uitzending. Maandag 14 Maart tussen 17 en 18 uur ben ik – ergens – te zien in het programma. Ik zie het niet van te voren, heb geen idee hoe het gemonteerd is of geknipt en geplakt. Het is een mega grote verrassing en ik hoop echt een hele leuke. Stiekem denk ik dat ik de uitzending nog spannender vind dan de opnamedag. Gewoon omdat ik daar geen enkele grip op heb en daar kan ik niet zo heel goed tegen.

O ja ik heb speciaal voor de uitzending een grote Magnoliatak gemaakt, geen idee of je deze tak in de boerderij met Froukje de Both en Hugo te zien krijgt. Maar stel nou dat je haar ziet en denkt, wauw dat is een gave bloem, die wil ik, dan kun je haar bestellen in de shop. De levertijd is 2-3 weken als je bestelt dan weet je dat!

Nieuwe LIVE workshops in het viltbloemist atelier

Speciaal voor deze uitzending heb ik nieuwe workshops gepland! In de Viltbloemist Academy vind je LIVE en ONLINE workshops die je kunt volgen. Wie weet gaan wij elkaar wel ontmoeten. Dat zou ik echt heel erg leuk vinden.

Enne als jij naar de uitzending hebt gekeken zou ik het super gaaf vinden als je me laat weten wat je ervan vond.

Liefs,

Daphne

Leveranciers van de vazen die te zien zijn in de uitzending:
De Happy Circle original black en de Happy Circle baby met stekplateau van Happy Circle
Gebloemde vaas van return to sender via Vilt en meer
Blauwe bloemvaas van Rood en Bloem
Houtkan (waar de Magnoliatak in staat in mijn atelier) van Houtmoed


Blijf Op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

4 gedachten over “De Viltbloemist in RTL 4 Eigen huis en tuin!”

 1. gerrie woudenberg

  Lieve Daphne,
  Wat ontzettend genoten van de uitzending eigen huis en tuin.. met jouw inzet met jouw passie, ik deel deze zo graag met je…. vilt!
  Nu je de stap gezet hebt om op tv bekendheid te krijgen met onze passie .. uh… wanneer komt je boek nu uit????
  Ik wil ook zo graag voor m n zelf de bloemen maken!!
  Ik heb je in het verleden al eens gevraagd om een boek te maken omdat ik je workshops niet kan volgen , ik woon te ver weg!!
  Ik smolt weg bij de beelden van al die heerlijke kleuren van viltlappen!
  Ik ben in de gelukkige hoedanigheid dat ik ook zo,n atelier mag bezitten en werk dan ook dagelijks met vilt.
  alleen de bloemen durf ik zo zonder handleiding net even niet aan!
  Vandaar…..
  Zet toch ook die stap.. je zal mij er in ieder geval heel blij mee maken en intussen spoor ik toekomstige bruidjes aan om ook jouw site eens te bewonderen!
  Ik hoop dat je nog meer je passie kunt uitoefenen maar tjah.. als je het koninklijke al
  behaalt hebt van dit prachtig stukje creativiteit in vilt… wat is het volgende op je lijstje??
  Ik hoor graag van je en wens je intussen veel plezier en nog meer passie in je creativiteit.\
  Ik snap je!!
  fijne dag en lieve groetjes
  Gerrie Woudenberg
  Gouda

  1. Hoi Gerrie, wat een heerlijke reactie op de uitzending! Dank je wel. Het boek is in de maak hoor!! Het fotograferen, maken van de bloemen, layout en het schrijven van de teksten is nu n volle gang. In September komt het boek uit en kun jij ook aan de slag. Via mijn nieuwsbrief en instagram en website hou ik je op de hoogte van het hoe en wanneer over deze nieuwe stap in mijn Viltbloemist bestaan: het boek!! Liefs Daphne

 2. Hoi Daphne
  Ik vond het heel leuk dat je op 14 maart bij het programma Huis & Tuin lekker Leven jou passie gedeeld hebt.
  Ik had het opgenomen voor mijn kleindochter Mara Evers.
  Komend weekend zou ze het komen kijken maar nu is het weg.
  Weet jij een manier hoe ik haar dat nog kan laten zien ?
  Groetjes Henny Evers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja ik wil op de hoogte blijven

Laat het mij weten als er een nieuwe workshop is,
zodat ik als eerste de kans heb om mee te doen.
Ik wil niks missen!