De Viltbloemist in RTL 4 Eigen huis en tuin!

Ooit droomde ik dat ik als Viltbloemist op tv zou komen. Met koningsdag 2021 waren mijn bloemen op tv en deze keer ben ik als Viltbloemist te zien.

De viltbloemist op tv, een droom die uitkomt

Een eigen bedrijf met Viltbloemen, wat begint als een bewuste keuze om meer vanuit huis te kunnen werken, zodat ik thuis ben voor onze zoon, groeit uit tot een bedrijf dat regelmatig in de pers genoemd wordt. Tijdens Koningsdag 2021 dragen de Koningin en de prinsessen boeketten met Viltbloemen en nu krijg ik zendtijd tijdens RTL 4 Eigen huis en tuin lekker leven.
Op maandag 14 maart om 17 uur is de uitzending – ik hoop dat jij ook gaat kijken – en ik vertel jullie in deze blog graag hoe ik hiervoor gevraagd ben.

De Viltbloemist als bedrijf

De telefoon gaat en ik neem op. “Hallo met Simone van het RTL 4 programma eigen huis en tuin lekker leven.” Simone vraagt of ik het programma ken en of ik interesse heb om deel te nemen. In eerste instantie is het idee dat ik een bloem maak tijdens de uitzending, zodat je dat thuis ook kunt namaken. Super leuk idee natuurlijk, maar dat is niet hoe ik mijn bedrijf onder de aandacht wil brengen.
Ik geef workshops dat klopt, maar ik maak vooral bloemen/ boeketten op maat. Boeketten voor bruiloft, uitvaart, events en interieur. Ik vond het belangrijk dat ik niet als ‘hobby” neergezet zou worden. De Viltbloemist is tenslotte een bedrijf!

Heel fijn om te merken dat nadat ik een mooie video had ingestuurd, de redactie ook helemaal ging voor de Viltbloemist en mijn bedrijf in een “Workplace reality” wilde plaatsen. Simone en ik hebben heel veel vragen samen doorgesproken, welke bloemen we wilden uitlichten en wat we konden laten zien en hoe. Ik vond deze voorbereiding echt heel prettig, want zo kon ik met een gerust hart de draaidag tegemoet zien.

Spannende draaidag

Het hele atelier wilde ik vol zetten met prachtige boeketten. De nieuwe “geveltuintjes” die ik speciaal had laten maken door Melle uit Plan B, heb ik gevuld en ik heb van een aantal bevriende ondernemers hele bijzondere vazen mogen ontvangen, waar ik mijn Viltbloeiers in mocht schikken. Onderaan de blog vindt je de lijst met verkooppunten.

Dorrit, cameravrouw en regisseuse ineen, kwam woensdag 26 januari filmen in mijn atelier in Plan B. Ze heeft echt de tijd genomen om alle bloemen goed in beeld te krijgen. verschillende hoeken van mijn atelier gepakt, zodat er voldoende variatie is en we hebben zelfs nog buiten gefilmd. Toch leuk als ik op de fiets met een boeket bloemen aankom fietsen en daarna het pand binnen loop!
Ik voelde me prima op mijn gemak en heb mijns inziens alles gezegd wat ik wilde zeggen en niets wat ik niet wilde zeggen.
Volgens Dorrit praatte ik gemakkelijk en ontspannen en waren we daardoor relatief snel klaar.

Viltbloemist bij RTL 4
Viltbloemist bij RTL 4

“Ik ben niet super zenuwachtig voor de draaidag, maar wel voor de uitzending. Geen idee wat ik kan verwachten.”

Daphne

De uitzending van rtl 4 met de Viltbloemist

En nu is het wachten op de uitzending. Maandag 14 Maart tussen 17 en 18 uur ben ik – ergens – te zien in het programma. Ik zie het niet van te voren, heb geen idee hoe het gemonteerd is of geknipt en geplakt. Het is een mega grote verrassing en ik hoop echt een hele leuke. Stiekem denk ik dat ik de uitzending nog spannender vind dan de opnamedag. Gewoon omdat ik daar geen enkele grip op heb en daar kan ik niet zo heel goed tegen.

O ja ik heb speciaal voor de uitzending een grote Magnoliatak gemaakt, geen idee of je deze tak in de boerderij met Froukje de Both en Hugo te zien krijgt. Maar stel nou dat je haar ziet en denkt, wauw dat is een gave bloem, die wil ik, dan kun je haar bestellen in de shop. De levertijd is 2-3 weken als je bestelt dan weet je dat!

Nieuwe LIVE workshops in het viltbloemist atelier

Speciaal voor deze uitzending heb ik nieuwe workshops gepland! In de Viltbloemist-bloemen-Academie vind je de ONLINE workshops die je kunt volgen. En mijn live workshops vind je op deze pagina.
Wie weet gaan wij elkaar wel ontmoeten. Dat zou ik echt heel erg leuk vinden.

Enne als jij naar de uitzending hebt gekeken zou ik het super gaaf vinden als je me laat weten wat je ervan vond.

Liefs,

Daphne

Leveranciers van de vazen die te zien zijn in de uitzending:
De Happy Circle original black en de Happy Circle baby met stekplateau van Happy Circle
Gebloemde vaas van return to sender via Vilt en meer
Blauwe bloemvaas van Rood en Bloem
Houtkan (waar de Magnoliatak in staat in mijn atelier) van Houtmoed


Blijf Op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!