Bloemen plukken in de pluktuin

Samen met Marieke van Bloemmarie pluk je de mooiste bloemen. Zij maakt een bijzonder boeket in de pluktuin met deze geplukte bloemen. Een helend proces.

Daphne, wil je mee naar de pluktuin?

Marieke van Bloemmarie vroeg me of ik mee wilde naar pluktuin het Voortje in Mierlo. Een pluktuin bezoeken vind ik geweldig, al die prachtige bloemen zijn een super inspiratiebron voor mij als Viltbloemist. Annet en Liesbeth – twee bekwaam afscheidsfotografen waren hierbij aanwezig vanuit de opleiding bekwaam afscheidsfotografie om het ritueel vast te leggen als opdracht voor deze opleiding.
En dat leverde deze prachtige foto’s op!

Bloemen plukken in de pluktuin
Bloemen plukken in de pluktuin

Een verbindend afscheidsritueel

Marieke geeft familie en vrienden van een overleden dierbare de gelegenheid om in een pluktuin prachtige bloemen te plukken en samen te zijn. Samen te voelen en te zijn in alle rust. Deze bloemen verwerkt Marieke ter plekke in een uniek afscheidsstuk.
De geuren, de bloemsoorten en de kleuren die je op zo’n moment ervaart zullen je ieder jaar weer even doen terug denken aan dat speciale moment.

“Ik hou van bloemen, het liefst laat ik ze bloeien, maar vanavond maakte ik een uitzondering voor Marieke en de twee afscheidsfotografen”

Daphne

hoe heb ik het ervaren?

Bloemen plukken in de pluktuin
Bloemen plukken in de pluktuin

Wat een bijzondere avond met de ondergaande zon en een zacht warm briesje op deze prachtige zomeravond. Bloemen plukken en verzamelen in een rieten mandje. Kiezen uit al dat moois. Ik vond het bloemen knippen mega lastig – omdat ik ze liever laat bloeien – maar het boeket dat Marieke ermee schikte maakte alles goed. Het afscheidsritueel vind ik een fijne manier om samen te zijn en om echt een nieuwe herinnering te kunnen maken met elkaar.

Meer informatie kun je aan vragen bij Bloemmarie.
Fotografie: Liesbeth Stam

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!