7-tips-voor-een-prachtige-lentebruiloft

Wil jij Trouwen in de Lente?

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Misschien hebben jullie al een datum geprikt, die voor jullie een speciale betekenis heeft, maar wie weet staat het allemaal nog open en kun je nog kiezen. Dan kun je jezelf afvragen in welk seizoen willen we dan gaan trouwen?
Ieder seizoen heeft uiteraard voor- en nadelen. In deze Blog geef ik de voor- en nadelen van trouwen in de Lente!

Wat kun je verwachten van een Trouwdag in de Lente?

  • Ben jij dol op vrolijke frisse kleuren, zoals geel, wit, zacht roze, rosé goud en heerlijk fris groen? In het lenteseizoen zijn deze kleuren volop verkrijgbaar in bloemen, versieringen en accessoires. Dat shopt makkelijk.
  • Hou je van mooie schoenen met sjieke hakken maar ook van blote voeten in het gras? Hoe fijn zou het kunnen zijn als je overdag lekker je schoenen uit kunt doen en dat eventuele bruidskindjes of de kinderen van je gasten kunnen spelen in het zachte gras? Dit kan jullie veel rust geven en levert een ongedwongen sfeer op voor je gasten.
  • Velden vol klaprozen, korenbloempjes en madeliefjes. Vrolijke vlinders en bomen vol bloesem. De natuur doet haar best en is op haar mooist. Slingers ophangen is al bijna niet meer nodig als jij een fijne locatie kunt vinden waar de natuur een hoofdrol speelt.

Trouwen in de Lente is dat iets voor ons?

De lente, een frisse start voor een prachtige trouwdag. Leuk detail is dat de lente symbool staat voor een “nieuw begin”, net zoals het huwelijk! Mooie uitgangspunt voor jullie trouwdag, toch? 
Voordat je een keuze maakt, de lente heeft zowel voor- en nadelen.

Voordelen voor een lentebruiloft:

De lente staat bol van liefde. Je merkt het als je buiten komt, iedereen is vrolijker, voelt zich beter omdat de dagen langer worden en de zon vaker schijnt. De natuur schiet uit met prachtig groen en kleurrijke bloesems en bloemen. Ben jij dol op bloemen dan is dit jouw seizoen.
De lente is qua weer ook heerlijk. Net niet te warm en niet te koud. Je kunt al kiezen voor een prachtige open jurk – zonder jasje – en je geliefde krijgt het ook niet vreselijk warm in zijn trouwpak. Het eten in de lente kan ook veel lichter zijn, wat vaak goedkoper is dan de zware kost van de herfst en de winter. En wat denk je van een prachtige auto met open dak als trouwvervoer? Nu kan het!

“OMG, ik kan dus niet kiezen! Onze trouwdag moet perfect zijn, welk seizoen is dan het beste voor ons?”

Eveline

Nadelen van een lentebruiloft

Al die voordelen zijn eigenlijk meteen ook de nadelen voor trouwen in de lente. Want de lente is het seizoen waarin de meeste bruidsparen hun ja-woord willen zeggen. Dat betekent dat locaties, trouwvervoer, cateringbedrijven en zelfs bruidsjurk-ontwerpers het razend druk hebben in deze periode. En niet alleen druk maar ook zijn de populaire trouwdagen zoals de vrijdag en zaterdag snel volgeboekt op deze mooie dagen.
Als je voor een lentebruiloft kiest is het super slim om minimaal een jaar van te voren je te oriënteren en bv je locatie en trouwvervoer al vast te leggen! Denk ook aan je bruidstaart, want jouw favoriete bakker kan maar een paar taarten maken voor een bepaalde datum. Vol = vol.

WElk seizoen kies jij om te gaan trouwen?

Mocht je het hier nu Spaans benauwd van krijgen kun je misschien overwegen om in een ander seizoen te trouwen. Maar heb jij je hele trouwdag al helemaal in je hoofd zitten en ben je niet bang om al ver van te voren van alles te regelen en vast te leggen, dan is de Lente een geweldig seizoen om in te trouwen.

Ben jij al overtuigd om te gaan trouwen in de lente?
Ik ben super benieuwd welke datum jullie gekozen hebben.

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vakantiemelding

In verband met de vakantie, de lancering van mijn boek en mijn verhuizing naar een nieuw atelier zijn er voorlopig geen kant en klare boeketten te bestellen in de shop.

  • Aanvragen voor afspraken voor bruiloften, events en boeketten voor je interieur zijn in te plannen via de contactpagina
  • Mijn boek, tools, live workshops en online workshops zijn gewoon te bestellen
  • Materiaal voor de online workshops wordt na 22 augustus verstuurd
  • Boek, materialenbox en tools worden rond half september verstuurd

Ik wens je een hele fijne zomer!

Liefs,

Daphne

Ja ik wil op de hoogte blijven

Laat het mij weten als er een nieuwe workshop is,
zodat ik als eerste de kans heb om mee te doen.
Ik wil niks missen!