Viltbloeiers/ bloemen schikken, 5 tips!

Viltbloeiers of Bloemen schikken 5 tips! Geniet extra lang van jouw bos bloemen met deze 5 tips van de Viltbloemist of koop een boeket Viltbloeiers.

Bloemen in huis en dan?

Je krijgt echt een prachtige bos bloemen voor je verjaardag of voor een andere mooie gelegenheid en  je kunt je geluk niet op, maar dan komt het moment dat je ze “los moet laten” in een vaas. Ik weet het niet hoor, maar bij mij gaat dat nooit helemaal zoals ik me dat had voorgesteld.
De bos valt uit elkaar, de vaas klopt niet bij de kleur van de bloemen, de vaas is te klein, te groot, te smal of ….nou ja noem het maar. Daarom speciaal voor jou – en voor mij – deze 5 tips die ik heb geleerd gedurende mijn zoektocht en ik deel ze graag met jou.

De eerste 2 tips voor een top boeket in jouw vaas.

  1. Kies een passende vaas! Kies een vaas die jij echt prachtig vind en die ook staat in jouw huis of interieur. Niet zomaar een vaas die vooraan in de kast staat kiezen, want geloof me dat voelen die bloemen dus hè, dan weten ze dat ze niet helemaal welkom zijn. Met andere woorden, wil je een boeket met hele langs stelen ook mooi lang houden, kies dan een wat smaller toelopende vaas, dan krijgen de stelen voldoende steun en kun je ze dus lang laten.
  2. Maak een ‘vangnet’ voor de stelen van je bloemen. Een vangnet, hoor ik je zeggen? Het plaatsen van stelen in de vaas vergt de nodige oefening, maar als je er een “prop” kippengaas in plaatst, hebben alle stelen meteen houvast en schik je jouw boeket super gemakkelijk. Hieronder zie je hoe je dat doet.
  3.  

“De truc met het kippengaas is zo handig! Nu kan ik ieder boeket mooi in een vaas zetten." | Debby

Nog 3 tips voor een top boeket in jouw vaas.

  1. Ververs het water.  Dit is de grootste boosdoener van jouw boeket, het water…. Vervang echt iedere dag het water in je vaas, dan zul je zien dat jouw echte bloemen  hun best doen om op hun mooist te blijven bloeien.
  2. Gebonden boeketten in tact laten. Het klinkt een beetje raar misschien, maar waarom zou je je boeket dat de bloemist zo zorgvuldig bijeen gebonden heeft, uit elkaar halen? Snij de stelen gewoon nogmaals schuin af, kijk goed of er geen blad in het water beland, maar zet dan het boeket met touwtje of elastiekje in z’n geheel in het water. Simpel toch?
  3. Schik je bos bloemen af en toe opnieuw. Wat ik hiermee bedoel is dat als er uitgebloeide bloemen in je vaas zitten of bloemen zijn gaan hangen. Haal deze uit de vaas en schik je boeket opnieuw. Gebruik eventueel kleine vaasjes om de bloemen opnieuw in te zetten, zodat je er nog langer van kunt genieten.

 

Of kies voor een boeket Viltbloeiers

Natuurlijk weet je nu precies wat te doen met de eerstvolgende bos bloemen die je ontvangt, maar ff tussen jou en mij….: Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een boeket Viltbloeiers.
Die krijg je als bos – geschikt voor jou – in huis en zet je zo hopla in de vaas van jouw keuze.

Voor een advies op maat, stuur je me een foto van jouw vaas en jouw wensen qua bloemsoort, kleur en plek in huis (tegen een muur, midden op tafel enz). Aan de hand van jouw wensen geef ik jou vrijblijvend, de mogelijkheden aan, die je hebt met Viltbloeiers en kun je de bloemen los of als boeket aanschaffen.

Voorbeelden van boeketten staan op deze pagina van de website: Boeket Viltbloeiers
Ik kijk graag met jou naar de mogelijkheden.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!