Ik hou van bloemen

Losse bloemen voor in kleine mini vaasjes. Geef de bloemen die het net niet redden in je boeket een tweede kans om te stralen.

Bloemen, ik hou van ze.

Bloemen, ik hou van ze. Toch heb ik een enigszins vreemde relatie met echte bloemen. Ik volg een aantal geweldige bloemisten die de meest bijzondere boeketten maken. Ze zijn prachtig qua stijl, bloemkeuze, kleurkeuze, maar ook de manier waarop ze met passie vertellen over hun bloemen. De uitleg die ze geven over de manier waarop ze hun bloemen schikken en dan natuurlijk het geweldige beeldmateriaal op hun Instagram pagina, waar ik zo gelukkig van word om naar te kijken.

Ik heb ontdekt dat de bloemen die gebruikt worden door bloemisten voor hun boeketten op instagram of hun boeketten die ze maken voor installaties of grote opdrachten, “dag 3- bloemen” zijn.

Wat zijn dag-3-bloemen?

Ik snap je verwondering, dag-3-bloemen zijn bloemen die – in eerste instantie – vers van de veiling komen of net uit de winkel, maar al 3 dagen volledig vol gezogen met water staan te wachten op hun moment. Dan zijn de bloemen dus op hun allermooist. Je ziet in de boeketten op foto’s, dus alleen die bloemen die prachtig uitstaan met hun blaadjes en in volle bloei staan te stralen. Niet de bloemen die geknakt zijn of niet zijn open gegaan of blaadjes hebben verloren.

En wat als je het als bloem net niet red?

Tja wat dan, er zullen bij deze bloemisten ook bloemen zijn die het net niet gered hebben. Bloempjes die al een beetje bruin waren, geknakt door het vervoeren of slap omdat ze te weinig water hebben gedronken… Of bloemen die door het verwerken in een boeket “de druk” niet aankonden 😉

,En die bloempjes, die vind ik eigenlijk het allermooiste. Want zij willen echt nog voor ons bloeien, stralen en kleur brengen, als we ze de kans geven. Maar vaak verdwijnen ze in de groenbak omdat ze niet in de bos passen…

Dat is jammer toch en een beetje zielig eigenlijk. Daarom: “Wees lief voor deze dappere bloemen” dat is mijn boodschap, geef ze een tweede kans in een mini vaasje, een glas, een kopje en zet ze met z’n allen op een dienblad bij elkaar waardoor ze alsnog een soort boeket vormen. Bij elkaar vormen ze een prachtig compleet beeld van kleur, vorm en contrast.

En op deze manier zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om geen boeket aan te schaffen, maar een paar losse bloemen die je misschien zelfs combineert met vilten bloemen, waardoor een speels geheel ontstaat. Het voelt meteen als een soort levensmotto, “geef iedereen een kans om te stralen”, niet alleen de bloempjes.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!