Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar huwelijk

Wat zou het een geweldig cadeau zijn als ik mijn vrouw kan verrassen met het bruidsboeket van 22 jaar geleden nagemaakt met Viltbloemen van de Viltbloemist!

Bruidsboeket na 22 jaar nagemaakt met bloemen van wolvilt.

Wat zou het een geweldig cadeau zijn als ik mijn vrouw kan verrassen met ons bruidsboeket op onze trouwdag in februari 2023, dan zijn we 22 jaar getrouwd en ik zou willen vragen of jij dat mogelijk kan maken, Daphne.

Start van het proces

Een bruiloft van 22 jaar geleden, dat betekende dat er geen digitale foto’s waren van het bruisboeket. Met foto’s van de trouwfoto’s uit het trouwalbum hebben we samen gekeken welke bloemen er zoal in het boeket te zien waren. Dat was nog best ingewikkeld want het was lastig te herkennen op de foto’s, daarom besloot Dave naar Eindhoven te komen om samen het trouwalbum door te kijken én hij nam het gedroogde bruidsboeket mee wat al 22 jaar in hun slaapkamer gekoesterd werd.

Allemaal in het geheim natuurlijk want zijn vrouw mocht er niet achter komen wat hij van plan was…
Gelukkig konden met behulp van het gedroogde bruidsboeket en de foto’s een beter beeld krijgen van de bloemen die gebruikt waren in het boeket!
Zoveel makkelijk is het nu dat bloemisten vaak en lijst met bloemen meegeven aan het bruidspaar waarop staat welke bloemen er gebruikt zijn in het bruidsboeket! En inzoomen op digitale foto’s is ook zo fijn!
Maar ik zou de Viltbloemist niet zijn als ik deze opdracht niet met volle overgave zou aannemen. Uiteraard geef ik duidelijk aan dat sommige bloemen ook zouden kunnen “mislukken” maar dat geef ik eerlijk aan.

Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.
Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.
Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.

Aan de slag met de Viltbloemen voor het bruidsboeket​

Wat zag ik allemaal: kleine Callas, takjes met mini blaadjes, takjes met pareltje erop, grote vingervormige bladeren, aspergesgras, Aspidistra blad, heel veel kleine witte bloempjes in een bolletje en nog veel meer. Het ontwerpen kan beginnen. De bladvormen heb ik met de naaimachine nerven gegeven en met ijzerdraad bewerkt zodat al het blad in vorm te buigen is. De Callas hebben gedetailleerde hartjes gekregen met verschillende tinten geel.
De takjes met pareltjes bleken “glad parelzaad” te heten en werden door mijn app “plantnet” herkent. En geloof me iedere keer als deze app “snapt” wat ik gemaakt heb, dan maak ik een sprongetje van vreugde!

De kleine witte bloempjes bleken een viburnum te zijn en ik dacht dat ik dat moest gaan inkopen als zijden bloem, net zoals het aspergesgras. Maar liever niet natuurlijk. Na lang uitproberen is het me gelukt om heel veel mini bloempjes te maken en deze tot bolletjes viburnum te kunnen vormen. Het vingervormig blad bleek een “Fatsia” (oké nog nooit van gehoord maar zo ontstaan dus nieuw viltbloeiers!)

de volgende stappen

  • Alle bloemen op de foto zetten en sturen naar Dave voor goedkeuring.
  • Na goedkeuring meerdere bloemen van dezelfde soort maken.
  • Boeket schikken tot het boeket dat eruit ziet zoals het 22 jaar geleden gedragen werd.
  • Opnieuw foto’s sturen, nu van het boeket ter goedkeuring.
  • Daarna de afwerking van het boeket.
Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.
Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.
Bruidsboeket nagemaakt na 22 jaar.

Ik ben echt helemaal ondersteboven, wat prachtig is het. Ik ga thuis nog even goed kijken want ik sta nu bij een leverancier die zich al af vroeg waarom de tranen in mijn ogen staan. Dank je wel voor de foto's en de video. Je hoort heel snel van me!

En na zo’n bijzondere reactie vanuit het hart, dan ben ik ook even stil. Dit is precies waarom ik de Viltbloemist geworden ben. Bloemen maken met een verhaal, bloemen waar zoveel liefde in zit dat het voelt. Bloemen die je wilt geven en bloemen die je jaren wilt houden en koesteren.
Dave heeft het boeket eind januari opgehaald en begin februari cadeau gedaan aan zijn vrouw. Opnieuw in het trouwpak en met het bruidsboeket. Hij had er zelfs nog een prachtige vaas bij ontworpen die hij met de 3D printer heeft uitgeprint.
Op de volgende 22 jaar!!

Liefs,

Daphne

Wil je meer weten over bruidsbloemen van de Viltbloemist?

Neem contact met me op en ik beantwoord al jouw vragen geheel vrijblijvend per mail. Ik hoor graag van je!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email