Viltbloeiers voor Koningsdag

De viltbloemist en koningsdag 2021!

Deze keer heb ik een wel heel bijzonder nieuwtje voor je. Nou ja noem het maar een nieuwtje, dit is meer mijn “kers op de taart/ reuzenieuws/ een buitenkans enz enz!” Eindelijk mag ik vertellen waar ik de afgelopen weken zo hard aan gewerkt heb!

Ik mag de bloemen verzorgen voor Koningsdag 2021!!!

In 2017 zag ik al op tv de boeketten van stof en vilt die gegeven werden aan Maxima. Ze waren gemaakt door studenten van het ROC Mode. Hoe dat eruit zag lees je hier.

Vanaf dat moment droomde ik daar ook van. Hoe mooi zou het zijn om de boeketten voor Maxima en de prinsessen te mogen maken….Maar het koningspaar kwam voorlopig niet naar Eindhoven.

Tot dit jaar.
Dit jaar komen ze ondanks corona toch naar Eindhoven.
Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn droom uitkomt?

In mijn hoofd gebeurde van alles, maar ik had geen idee wat ik zou kunnen doen om dit te realiseren.
Dus ik ging gewoon door met alle andere mooie opdrachten voor boeketten, een verbouwing, enz. Eigenlijk was ik er helemaal niet meer mee bezig. Tot ik net na de verkiezingen gebeld werd door de gemeente…

Of ik de boeketten wilde maken voor de koningin en de 3 prinsessen! En of ik mijn bijdrage wilde leveren aan de decoratie van de hele dag!

viltbloeiers voor koningsdag, mijn droom

het boeket voor Konigin Maxima en de prinsessen

Nou geloof me, toen moest ik even zitten…… want het was rond 20 maart of zo en dat betekende dat ik heel veel bloemen in 4 weken af moest hebben. Maar ja dacht ik, al wordt het nachtwerk, dit is mijn droom die uitkomt!
Het contact met de gemeente verliep zo vlot en gezellig dat het echt fijn werken was.

 • Samen beslissen welke bloemen er in zouden komen,
 • hoe de boeketten eruit komen te zien,
 • welke sfeer we wilden uitdragen enz enz. 

En toen kon ik aan de slag. Avonden knippen, denken, ontwerpen en lijmen. En “ineens” lagen er zoveel bloemen in het atelier dat ik echt een boeket kon schikken om het eerste idee te kunnen laten zien.

Het was een schot in de roos. Uiteraard moeten er meerdere mensen mee akkoord gaan en dat is echt wel spannend hoor. Koningin Maxima en haar dochters gaan straks een boeket van de Viltbloemist vast houden.

Viltbloeiers voor Koningsdag

Koningsdag op een geheime locatie in Eindhoven

En nu maar hopen dat ze het mooi vindt en dat het ook echt doorgaat en dat jullie het gaan zien op tv!
Het is natuurlijk een geweldige boost voor die paar ondernemers in NL die Vilten Bloemen maken en ik ben zoooooooo trots dat hiervoor gekozen is door de Gemeente Eindhoven.

En het leuke is dat deze boeketten ook nog een tweede mooie plek krijgen na Koningsdag, want er worden 4 bijzondere Eindhovenaren mee in het zonnetje gezet. Via het Instagramaccount van de Gemeente Eindhoven kon je een mooi mens opgeven die zo’n boeket echt verdiende.
Inmiddels zijn er 4 gelukkige mensen uitgekozen en zullen zij verrast worden met een geweldig boeket Viltbloeiers.

Viltbloemist op tv

Zodra ik beelden heb, komt er op mijn projectpagina een mooie reportage over Koningsdag 2021. Voor nu mag je het doen met de beelden die ik gemaakt heb van de boeketten thuis en de voorbereidingsfoto’s.
Kijk vooral naar de uitzending vandaag of het nieuws of de herhaling!

Ik wens je – ondanks Corona – en mooie Koningsdag 2021!

Mei 2021 aanvulling: Wil je foto’s zien van Konigin Maxima en de 3 prinsessen met deze boeketten bekijk dan mijn Projectpagina!

“Zo tof dat we als Gemeente Eindhoven de Viltbloemist hebben ontdekt om de boeketten te maken voor Koningsdag 2021, wij zijn fan!"

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

12 gedachten over “De viltbloemist en koningsdag 2021!”

 1. Hallo Daphne,

  Gefeliciteerd met de prachtige boeketten voor de koningin en de prinsessen
  Wat jammer dat ze niet 1 boeket mee naar huis hebben genomen!

  Maar jij mag hier apetrots op zijn.
  Hopelijk helpt het jou door de corona-tijd.

  Groetjes,
  Tessa
  zomaar een enthousiaste cursiste

  1. Hoi Tessa, wat heerlijk om te lezen. De boeketten krijgen een bijzondere tweede kans want ze gaan per stuk naar 4 mooie Eindhovenaren die het ook verdienen. En wie weet wil Koningin Maxima ooit wel een boeket in huis 😉

 2. Hallo, wat heb je dit bijzonder mooi gedaan.
  Dit is een uitmuntend mooie bijdrage aan deze dag.
  Ik zou ook graag iets van je na willen maken.
  Het allerbeste gewenst en veel succes.

  1. Dank je wel voor je lieve reactie Janna, wat een feest was het gisteren! En met de online workshops kun jij het ook leren! Liefs Daphne

 3. Van Harte Gefeliciteerd met deze mooie opdracht als viltster hoorde ik het bij het kijken naar de uitzending.
  Heel mooi gemaakt in frisse kleuren! Leuk dat het oude ambacht ook zo aandacht krijgt!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja ik wil op de hoogte blijven

Laat het mij weten als er een nieuwe workshop is,
zodat ik als eerste de kans heb om mee te doen.
Ik wil niks missen!