5 tips om de mooiste Viltbloeiers te maken

Ga jij Vilten bloemen maken? Weet je niet precies wat je kunt verwachten of waar je moet beginnen? In dit blog geeft ik je 5 tips om het mooiste resultaat te behalen uit jouw inspanning. Want zeg nou zelf, jij wilt toch zeker de mooiste Viltbloeiers maken?

Maak de mooiste vilten bloemen, ik geef je 5 tips hoe je dat doet:

Ga jij Vilten bloemen maken? Weet je niet precies wat je kunt verwachten of waar je moet beginnen? In dit blog geeft ik je 5 tips om het mooiste resultaat te behalen uit jouw inspanning. Want zeg nou zelf, jij wilt toch zeker de mooiste Viltbloeiers maken?

Aan de slag:

Je zit er helemaal klaar voor, misschien heb je het boek Viltbloemen, maak de mooiste bloemen van wolvilt voor je liggen (zo niet je shopt haar via deze link) of was je begonnen met een online workshop in de Viltbloemistbloemenacademie of je wilt gewoon zelf een mooie bloem ontwerpen!
Hoe je ook begint, er zijn 5 belangrijke tips die ik je graag mee wil geven als Viltbloemist om jou de beste basis te geven.

de vijf tips!

Tip 1: Iedere Viltbloeier kun je alleen maken met goed materiaal.

Ik gebruik 100% wolvilt, omdat ik het belangrijk vind dat mijn Viltbloeiers een zo natuurlijk mogelijke uitstraling krijgen.  Wolvilt is een natuurproduct en heeft als grote voordeel dat het kleurecht is en blijft. Dat het zacht en soepel aanvoelt en ervoor zorgt dat je bloemen aaibaar zijn. Er zijn ook mooie “blends” te koop, dat is vilt met een percentage wol en polyester, maar deze zijn vaak dunner en slapper waardoor je bloemen een andere ‘stevigheid’ hebben. 

materiaal Viltbloemen maken
DIY boek Viltbloemen maken
materiaal Viltbloemen maken

Tip 2: Gebruik het juiste gereedschap

Een scherpe schaar en een klein – niet continu druppend – lijmpistool zijn een must! Zonder scherpe schaar ontstaan er hapjes in je vilt die niet mooi zijn. Tips om goed te knippen vind je op instagram via deze link, mocht je dat leuk vinden.

En een lijmpistool dat steeds lijm drupt op je tafel is niet alleen storend, maar ook zonde van al die lijm die niet gebruikt wordt. Kortom ik heb vele lijmpistolen getest en degene die ik nu in mijn webshop aanbiedt is drupvrij en perfect voor het maken van Viltbloeiers.

Tip 3: Blijf oefenen en jezelf de tijd gunnen om te verbeteren

Als Viltbloemist heb ik het maken van mijn bloemen ook niet van de een op de andere dag geleerd! Gun jezelf de tijd om steeds netter te knippen, om je lijmpistool te leren kennen en om jezelf en je bloemen steeds mooier te maken. Op den duur ontdek je hoe jij de bloemstelen het mooist ( en snelst) omwikkelt met wol en hoe jij de mooiste bloemblaadjes kunt lijmen zonder vlekken. 

Tip 4: Kies een kleurenpalet (bloemen, vilt) dat past bij je interieur en/of vaas .

Je kunt bloemen maken in de kleur die jij mooi vindt, maar het is nog mooier als je bloemen maakt in de kleuren die passen bij je interieur en/of lievelings vaas. Hierdoor maak je een echte eyecatcher voor in je interieur en blijf je er nog langer van genieten. Soms kan het zijn dat er van een paar bloemen die je gemaakt hebt er toch een aantal net niet passen. Maak dan nieuwe soorten Viltbloeiers, of maak ze in een andere kleur wolvilt totdat het geheel in de vaas wel klopt!
Als Viltbloemist gebeurt me dat nog regelmatig en de gemaakte bloemen krijgen altijd een andere mooie bestemming.

Tip 5: Leer de mooiste bloemen maken met de ontwerpen van de Viltbloemist

Als je aan de slag wilt met bloemen die er zo natuurgetrouw als mogelijk uitzien, kun je twee dingen doen:
1. zelf aan de slag met ontwerpen en in de natuur kijken hoe zo’n bloem groeit en bloeit en daar de patronen van namaken.

of:

2. Je kijkt op de website van de Viltbloemist en boekt een live of online workshop of schaft het boek vol Viltbloemen aan.

Met de laatste optie maak je mij natuurlijk mega blij, dus wie weet tot op de website, instagram of live en alvast veel succes met het maken van jouw bloemen van Vilt.

Ik ben benieuwd of je iets aan deze tips hebt gehad?

Liefs,

Daphne

Dat boek wil ik ook!!

Het eerste boek van de Viltbloemist vol patronen, uitleg en duidelijk beeldmateriaal.
Een prachtige basis om jouw nieuwe hobby mee te beginnen!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!