Viltbloemist tijdens de DDW 2022

Viltbloemen tijdens de Dutch Design Week 2022. Een modeshow waarin de Viltbloemist Vintage kleding upcycled met Viltbloemen incl polscorsage en Bloemenhoed.

Dutch design week “breaking patterns”

Plan B te Eindhoven, de creatieve plek waar ik mijn atelier huur, deed mee aan de Dutch Design Week van 2022. Creatieve ondernemers uit het pand mochten meedoen met de modeshow. Als Viltbloemist wilde ik ook graag een bijdrage leveren, hoe ik dat gedaan heb ga ik je nu vertellen.

Nieuwe kleding maken van oude materialen

Viltbloemist DDW Cas van Laar Photography

Ik mocht in de geweldige vintage kleding winkel van Yetunde een jurk uitkiezen om mee aan het werk te gaan. Deze jurk werd het uitgangspunt voor de outfit voor de modeshow “Breaking patterns”

Mijn idee voor de DDW:
Het liefste wil ik mensen blij maken en verrassen. Ik hou van bloemen, maar zie ze liever levend aan struik of steel, dan in een vaas. Met mijn werk “boeket andersom” heb ik met mijn oude collectie Viltbloeiers, restmateriaal en vintage kleding een ‘bloeiende outfit’ gemaakt, die voor altijd groen blijft en blijft boeien, net zoals mijn boeketten!

“Zo gaaf dat ik tijdens de eerste modeshow ook nog zelf me mocht lopen als ‘model’ en als maker naast Danique die vol overgave mijn ontwerp tot een succes maakte”

Daphne

De modeshow met alle ontwerpen van de creatieve ondernemers uit Plan B werd op beide zondagen gelopen tijdens de DDW. Cas van Laar maakte de prachtige foto’s.
Een kleine video/ reels van de show kun je zien via deze link, ik liep zelf ook nog mee….

Ben jij nu helemaal geïnspireerd en wil je ook een bloemrijke outfit, een te gekke hoed vol bloemen voor Prinsjesdag of een bijzondere polscorsage? Stuur me een mail en ik ga ervoor zorgen dat jouw idee werkelijkheid kan worden en een echte eyecatcher gaat zijn!

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email

Blijf op de hoogte

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!