Lelie, symbool van hoop en zuiverheid.

Geen vlekken op je kleding en meubels met de lelies van de Viltbloemist! Zo hoef je de meeldraden er niet uit te knippen, want dat is echt zonde.

Symbolische betekenis

De lelie staat voor onschuld, vrouwelijkheid, zuiverheid en eenheid. Lelies werden al in 1580 gevonden op Kreta en spelen al een lange tijd een rol in de Griekse Mythologie.
In de Verenigde Staten is deze lelie het symbool voor hoop, je bent in mijn gedachten. Traditioneel is daarbij het gebruik tijdens de paasdagen. In de kerkelijke traditie symbool voor geestelijke reinheid, Maria en vruchtbaarheid. Frankrijk heeft de lelie als nationaal symbool (Fleur de lis)

De lelie bij jou op tafel?

Echte lelies hebben prachtige meeldraden, maar die kunnen hele nare vlekken geven op je kleding of je meubels. De lelies van de Viltbloemist hebben natuurlijk dezelfde meeldraden maar deze kun je gewoon aan je bloem laten zitten, want ze geven uiteraard géén vlekken!
De bloemen van de lelie zijn ongeveer 10 cm in doorsnede en zijn rond de 9 cm hoog, ze staan op een stevige steel met 1 of 2 bladeren.
Bijzonder om cadeau te geven zeker met die prachtige symbolische betekenis.

Wist je dit al?

Als je toch vlekken hebt gekregen van de meeldraden van Lelies, verwijder je die het beste door het eerst te laten drogen en daarna met plakband te verwijderen.

Liefs,

Daphne

Deel dit blog:

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email