shoppinggids kleine creatieve bedrijven

Shoppen bij kleine creatieve ondernemers

Deze inspiratieblog is ontstaan door de enorme belangstelling op Instagram om te gaan schoppen bij kleine creatieve ondernemers voor de feestdagen.
Een lofrede voor al die bedrijven die met hart en ziel hun producten maken en uitzoeken. Plus een unieke kans voor jou om met een persoonlijk, creatief cadeau voor de dag te komen. Geloof me iedere ondernemer uit deze lijst doet een vreugdedansje als jij bij hen gekocht hebt!

shoppen bij kleine, creatieve ondernemers

Waarom zou je shoppen bij kleine, creatieve ondernemers? Vaak is het duurder, kost het je verzendkosten en weet je niet goed waar je het moet vinden. Even een winkel in of online shoppen bij een grote keten is zoveel makkelijker. Is dat echt zo?

Ken jij het verhaal achter de kleine creatieve ondernemer?

Ik denk dat het je een veel beter gevoel geeft als je shopt bij de ondernemers die ik in deze blog benoem. Inmiddels heb ik ontdekt dat er bij heel veel kleine bedrijven een bijzonder verhaal zit achter hun bedrijf. Soms is iemand haar bedrijf gestart vanuit een burn-out en heeft eindelijk geleerd om voor zichzelf te kiezen. Soms heeft iemand een heftige gezinssituatie. Een gezin dat van haar vraagt om thuis te zijn en niet te gaan werken bij een baas. Soms wil iemand van haar hobby, haar bedrijf maken. Maar een ding is bij al die lieverds hetzelfde:
Hun bedrijf is hun alles, iedere bestelling geeft positieve kracht om door te gaan. En ieder product dat je bij hen koopt bevat een enorme berg liefde, aandacht en mooie wensen die je voelt – zodra je het geeft aan een ander of zelf houdt – omdat het eigenlijk te mooi is om weg te geven.

De lijst met de tofste ondernemers voor jouw inkopen.

Ik kan gewoon weg niet alle ondernemers noemen die op mijn instagram account genoemd zijn, dan wordt deze blog saai en onhaalbaar. Ik ga me richten op de shops waar ik zelf inkopen wil gaan doen of al ooit heb gedaan. Dan kan ik je meteen meenemen in het waarom en soms dus laten zien wat ik al gekocht heb!

 
Knotting on the wall
Elle is de eigenaresse van deze prachtige winkel, ze maakt wollen woonhangers. Grote Macrame wollen hangers voor in je huis die meteen de akoestiek verbeteren.
Welke zal ik eens kiezen?
 
atelier W

Wietse maakt keramiek en niet zomaar keramiek, maar kleine schattige beeldjes en prachtige vazen en schaaltjes en nog veel meer. Ik heb inmiddels een vosje, een meisje, een mega te gekke vaas en een prachtig ‘bakje’ van haar hand. Er zit vast iets tussen wat jij ook mooi vindt.

Heartfelt Heeze
De naam van dit mooie bedrijf zegt eigenlijk al genoeg. Eveline vilt haar muizen met hart en ziel en het mooie is dat je ze helemaal zo kunt laten maken dat het past bij de persoon aan wie je de muis wilt geven. Voor mij heeft ze een echte viltbloemist-muis gemaakt met gele jurk! Ze maakt een fresia, zo lief!
 
Houtmoed
Maaike is dol op hout en papier en mijn super collega tijdens de Creative Life. Maaike is dol op hergebruik en is productdesigner. Zij maakt echt de mooiste producten om cadeau te geven!
 
Poetoeter
Nienke maakt bijzondere producten die mooie gebeurtenissen nog specialer te maken. Veel van de producten van poetoeter worden op maat gemaakt. Ik heb mijn labels voor mijn bloemen bij haar besteld en ben er heel blij mee.
 
Fryskfilt

Friesland en de Friese taal inspireren mij om mijn ontwerpen een Friese naam te geven. Frysk Filt producten zijn 100% uniek! Altijd in beperkte oplage in steeds andere kleuren of kleurcombinaties. Geen massaproductie. Je krijgt iets bijzonders! in mijn atelier staat een warme vaas van Fryskvilt die geweldig combineert met de viltbloeiers.

Mmpomm
Maaike is edelsmid en jewelery designer en maakt de mooiste sieraden. Haar herinneringssieraden zijn prachtig. Ik ben ook verliefd op de liefdevolle hartjes die ze maakt van een tekening van je zoon of dochter met vingerafdruk erin gegrafeerd. Ik heb een prachtige ring met aquamarijn die past bij mijn sterrenbeeld. Ik draag ‘m met liefde.
 
Kleur en Keramiek
Inge maakt Keramiek. En niet zomaar keramiek maar volgens een speciale techniek. Het heet de sgraffito techniek (gedeeltelijk weg krassen van de engobelaag). Ik ben dol op al haar vazen en ze zijn prachtig in combinatie met de viltbloeiers.
 
Pure generaties
Daphne en Kim zijn een bevlogen moeder en dochter die ons allemaal op een positieve en vrolijke manier over een gezonde levensstijl willen vertellen. Ik heb de aanlenglimonade SOOF geproefd en ik ben fan en ik gebruik  de deo “we love the planet” zonder ‘zooi’ al een hele tijd. Er is nu zelfs een speciale feestdagen-aanbieding voor mijn Blog lezers: bij iedere bestelling ontvang je een gratis flesje TEATOX Chai tea gratis. Kijk gauw op de website van Pure Generaties.
 
Styling and stuff

De shoppinggids van de kleine creatieve bedrijven van 2019 staat op instagram in mijn hoogtepunten en hieronder in de link die je kunt aanklikken. Wil je nog meer kleine bedrijven steunen en / of cadeautjes bij hen kopen kijk dan ook even mee op de leuke blog van Styling and Stuff. De shopgids is van 2018 maar vast nog up to date genoeg.

Heel veel plezier met shoppen!

 

“Shoppen bij kleine creatieve bedrijven, bij iedere aankoop doen wij een vreugdedansje ”

Al die andere toffe shops zie je dus in het filmpje! Klik de link aan hierboven en de gids met de leukste en creatiefste ondernemers opent zich. Shop unieke en gepersonaliseerde cadeautjes voor de naderende feestdagen.
TIP: kijk het filmpje op je telefoon en maak screenshots van de bedrijven waar jij wilt gaan shoppen, heb je ze gemakkelijk bij de hand!

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja ik wil op de hoogte blijven

Laat het mij weten als er een nieuwe workshop is,
zodat ik als eerste de kans heb om mee te doen.
Ik wil niks missen!