Selecteer een pagina

OVER MIJ

WIE IS DE VILTBLOEMIST?

Ik ben Daphne Engelke en ik maak blijvende herinneringen aan jouw meest dierbare momenten. Blijvend Bijzondere Bloemen van natuurlijk en duurzaam wolvilt. Jouw lievelingsbloemen in jouw favoriete kleur. Een exclusief en uniek bloemstuk dat er altijd voor jou is.

Mijn wens voor deze wereld is dat we met z’n allen meer respect kunnen hebben voor elkaar. Dat we elkaar waarderen om wie we zijn en niet om wat we “niet” zijn. Mijn klanten vinden het belangrijk om duurzaam te leven, om spullen te hergebruiken en om zo min mogelijk “mee te doen” aan de consumptiemaatschappij van het “meer, willen hebben”.

Daarom ben ik eind 2015 als viltbloemist begonnen. De bloemen die ik maak, zijn van natuurlijk materiaal en kunnen een leven lang meegaan, daardoor zijn ze duurzaam. Natuurlijk zijn er schapen nodig voor de wol en wordt de wol gewassen en verwerkt tot lappen wolvilt. Toch kost dit minder energie, dan iedere week verse bloemen op tafel zetten. Mijn grote droom is dat ik voor jou – en vele anderen – een mooie bos bloemen mag maken. Of juist een enkele bloem die voor jou een mooie herinnering doet herleven of kan geven.

SPECIAAL VOOR JOU

Een unieke en originele bloem, helemaal door mij – voor jou – met de hand geknipt en in elkaar gezet. Ieder bloemblaadje geef ik dezelfde aandacht en liefde. Zo ontstaat er een kunstwerk van bloemen met een positieve kracht en intentie. Iedere bloem maak ik echt speciaal voor jou! Dat zie je en dat voel je.

 

“Ongelooflijk mooi, tijdens het afscheid van mijn vriend, heeft iedereen een kaartje geschreven en aan een vilten roos vast gemaakt. Deze rozen kregen een plekje op de kist met een persoonlijke boodschap na afloop. Al die rozen met lieve woorden, staan nu bij mij in de woonkamer in een vaas en geven mij iedere dag troost en kracht om verder te leven…”

 

MEER OVER MIJ

Ik vind mijn ontspanning door in bossen en bloemrijke gebieden te wandelen en alle details vast te leggen op beeld, zodat ik daar thuis prachtige nieuwe bloemsoorten van kan vervaardigen met mijn lievelingsmateriaal: wolvilt. Werken met wolvilt vind ik geweldig! Het materiaal is zacht, makkelijk te knippen en verandert in prachtige bloemen als ik aan het werk ben. Naast mijn werk voor mijn bedrijf heb ik een prachtig gezin en werk ik als vrijwilliger in de buurttuin, lekker buiten.

Ik ben opgegroeid in een creatief gezin, waar ‘zelf je eigen pad kiezen’ en ‘sta achter je eigen keuzes’ als belangrijke peilers in de opvoeding voorop stonden. Hierdoor heb ik me – als autodidact – het maken van unieke en exclusieve bloemkunst eigen gemaakt. Naast mijn werk als projectmedewerker in een instelling waar mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken, ben ik mijn eigen bedrijf begonnen in januari 2016. In 2017 heb ik de spannende en meest ontspannende stap gemaakt in mijn leven. Ik heb gekozen voor mijn bedrijf en mijn baan in loondienst stopgezet. Ik voel de vrijheid, zorg voor focus en leef in liefde voor al die mensen die een blijvende herinnering willen en/ of nodig hebben. Een blijvende herinnering aan een speciale gebeurtenis in hun leven.

 

“Ik wilde zo graag bloemen op mijn trouwdag, maar ik wilde ze ook zo graag voor altijd bewaren. Ik had al gezien dat het “vriesdrogen” niet aan mijn verwachtingen voldeed, de blijvend bijzondere bloemen van De VILTBLOEMIST absoluut wel!”

WAT MAG IK VOOR JOU MAKEN?

Door deze draai te kunnen en mogen geven aan mijn leven is ons leven als gezin ook enorm verandert. Mijn zoon Pelle voelt de rust in huis en zegt dat ik minder vaak boos of ongeduldig ben. Mijn man Marc voelt iedere dag als hij thuis komt uit zijn werk dat de sfeer in huis zacht en positief is en dat had hij de laatste jaren wel anders ervaren. Ik merk het ook meteen in mijn creatieve proces. Het stroomt! Mijn bloemen komen veel meer tot leven en zien er steeds liefdevoller en natuurlijker uit.

Ik ben een gelukkig mens en ik kom graag in contact met jou om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Voor al jouw herinneringen zijn er bloemen te maken, denk aan geboorte, bruiloft, verjaardag, gala of een uitvaart. Bloemen houden van mensen zeggen ze weleens en ik hou van bloemen en die liefde zul je absoluut ervaren als wij elkaar mogen spreken.

Mocht je interesse gewekt zijn dan heb ik speciaal voor jou een beeldboek geschreven. Een beeldboek met blijvend bijzondere bloemen. Bloemen van vilt samen met echte bloemen sfeervol in beeld gebracht. Inclusief hun prachtige betekenis. Een mooie inspiratiebron voor een persoonlijke keuze van kleuren en bloemen voor jouw (bruids)bloemen. Je kunt dit beeldboek in een PDF ontvangen door hieronder je gegevens achter te laten of contact op te nemen via daphne@viltbloemist.nl. Bellen mag ook: 06-48238440.

HEB JE EEN VRAAG OF EEN VOORSTEL?

Ik hoor graag van je!
NEEM CONTACT OP

INSTALOVE

Pin It on Pinterest

Share This