Fresia

Kringloop gelukjes

Kringloop winkels zijn mijn favoriet.

O wat hou ik van kringloopwinkels! En niet alleen omdat het meestal zo lekker goedkoop is.

Nee, ik geniet van de sfeer die er hangt, van de gemoedelijkheid van de mensen die er werken, maar ook van de mensen die er komen shoppen. Het is een mengelmoes van mensen die niet meer te besteden hebben, mensen die houden van oude spullen een nieuw leven te geven, mensen die voor goedkoop gaan én mensen zoals ik, die heeeeel blij worden als ze iets zien wat ze echt heel graag willen hebben, maar ook al van iemand is geweest.

Ik weet het het is een beetje een trend geworden om te ontspullen en om niets nieuws te kopen, maar voor mij is dat niet nieuw. Ik koop al jaren veel van mijn spullen bij de kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Vooral Koningsdag is mijn favoriete dag van het jaar, dan ben ik niet te stoppen en moeten alle markten afgestruind worden en sta ik om 7 uur in de ochtend al in de startblokken.

Maar ja wat doe je dan de rest van het jaar met die “kringloop-drang”?
De kringloopwinkels doorlopen of ruilen met vriendinnen dus!

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN

Tegen mijn moeder zeg ik vaak als we iets nodig hebben; “Kom, we kijken eerst bij de kringloop” en weet je, negen van de tien keer ligt het daar precies op ons te wachten. Dat is bijzonder toch?

Zo had ik een keer papier nodig om te printen, ligt er gewoon een pak printpapier voor 1€ op mij te wachten, brievenbusdoosjes die kennelijk niet meer voldeden, een gave handtas, een kekke jurk.

En deze keer heb ik een geweldig boek op de kop getikt. Of eigenlijk cadeau gekregen van mijn lieve vriendin. Een mega dik en zwaar boek vol tips en prachtig beeldmateriaal over bloemen. Er is een hoofdstuk over bloemen en kleur, met uitleg erbij over de verschillende kleuren en hun betekenis wat meteen nieuwe inspiratie geeft. Bloemen op soort gerangschikt zodat ik gemakkelijk kan zien welke bloem ik in het wild of in de winkel heb gezien en haar kan na maken. En  er staan ook hele gave ideeën in om bloemen te schikken in vazen, op een krans, aan een tak en nog veel meer. Dus als een kind zo blij kwam ik de kringloopwinkel weer uit!
Ben jij ook zo’n kringloopfan?

TOFFE ADRESSEN IN EINDHOVEN

Dit zijn mijn favoriete adresje in Eindhoven:

Stichting Wereldhuis Eindhoven, een oud schoolgebouw vol met antiek, kleding, meubels, boeken en papierwaren. En echt mooie prijzen! 

Kringloopwinkel het Goed, met vestigingen door heel het land, maar ook in Eindhoven goed gesorteerd.

Emmaus Eindhoven, alleen op woensdag en zaterdag een paar uurtjes open, waardoor het erg druk is en je het beste vooraan in de rij kunt staan als je echt iets gaafs wilt scoren. 

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Scroll naar top
Malcare WordPress Security