In 3 stappen een gloednieuw Viltbloeier boeket:

In 3 stappen een gloednieuw Viltbloeier boeket:

Heb jij Viltbloeiers in huis, dan ben jij een gelukkig mens want jouw bloemen blijven altijd fris, stralend en een b(l)oeiend interieur noviteit in jouw huis. Maar stel nou dat je een echt winterboeket hebt staan terwijl het nu volop lente of zomer is, dan past de bos in zijn geheel misschien niet meer in je interieur.
In deze blog leg ik je in 3 stappen uit hoe je met een paar kleine aanpassingen alsnog een mooie nieuwe bos op tafel kunt zetten die perfect bij het seizoen past. Daarnaast geef ik ook nog handige bewaartips voor je “oude” Viltbloeiers.”

1. Wat heb je en wat zou je graag willen?

Wat heerlijk hé om in het gelukkige bezit te zijn van een prachtige bos Viltbloeiers. Misschien heb je ze gekocht of gekregen of misschien heb je ze wel zelf gemaakt tijdens een van de workshops. Echter wil je nu wat anders. Andere bloemen of misschien wel een andere kleur.  Hoe pak je dit nu op een makkelijke en goedkopere manier aan?

  • Welke kleuren passen nog steeds in je interieur en/of bij het seizoen? Kijk eerst eens welke kleuren je nu nog aanspreken in het boeket wat je hebt.
  • Welke bloemen spreken je nog wel aan en welke niet? Bekijk dan welke bloemen je nu nog mooi vindt.
  • In welke vaas wil je jouw nieuwe boeket gaan schikken?

Als je dat allemaal helder hebt, dan kun je gaan kijken welke Viltbloeiers je erbij zou willen hebben/ maken en/of kopen.

Ik geef een voorbeeld met het winter-start-boeket:

Je hebt dit boeket in huis met daarin prachtige witte winterbloemen (foto 1).  Het boeket is fris en licht en heeft niet veel extra’s nodig, toch zul je zien dat met een paar kleine aanpassingen het boeket een vrolijkere lente-uitstraling kunt geven. Ik start met het toevoegen van de kleur geel! Denk hierbij een aan Forsythia, de Craspedia’s en een Freesia. Je kunt de witte roos vervangen door een gele roos. (foto 2)

Ineens is de uitstraling al zonniger toch? Wil je nog een extra stap zetten en het frisse ontluikende groen terug laten komen wat je nu overal in de natuur terug ziet, dan haal je het berkenblad in het grijsgroen uit je boeket en vervang je deze voor het grasgroene berkenblad. (foto 3)
Of je kiest voor grasgroen wilgenblad. Dat geeft echt een ongelooflijk groot verschil!

2. Hoe schik je jouw bloemen mooi in je nieuwe vaas?

Heb je de vaas, de bloemen en de juiste kleuren gevonden, dan kun je gaan bloemschikken. Het gemakkelijkste is om een stukje kippengaas te nemen en dat als “prop” in de vaas te duwen. Ik gebruik het liefste groen kippengaas, omdat dit makkelijker buigt, maar ook geen geur afgeeft aan je handen.  (zie ook de video die ik speciaal voor deze blog gemaakt heb)
Kies er voor om een stuk te gebruiken van ongeveer 20 bij 20 cm voor een vaas met doorsnede van 6-8 cm en maak er een prop van. Maak deze prop zo, zodat er twee lagen ontstaan.
De Viltbloeiers steek je nu door beide lagen kippengaas. De stelen hoeven op deze manier ook niet perse de bodem te raken. Dus ook kleine Viltbloeiers zijn op deze manier te gebruiken.

Doordat je de bloemen door twee lagen kippengaas steekt blijven ze extra stevig staan. Dit is ook de truc voor echte bloemen trouwens!

Wil je zien wat ik met het kippengaas doe en hoe ik een winterstartboeket verander in een lenteboeket en verander van vaas? Bekijk dat filmpje hier. (op IGTV van instagram)

“Dit is zooooo handig, met een kleine extra aankoop in de shop vernieuw ik mijn hele boeket!”

3. Hoe bewaar je Viltbloeiers die je niet meer gebruikt?

Het makkelijke aan Viltbloemen is natuurlijk dat je ze gemakkelijk kunt bewaren en opruimen. Ik gebruik ladekasten van de IKEA om al mijn bloemen in te bewaren. Ik kies ervoor om dat per kleur te doen, maar dat hoef jij niet te doen, hoor!
Heb jij een lade om ze in te bewaren of een ruime doos, is dat ook prima. Zorg er wel voor dat je lichte bloemen niet in contact komen met je donkere bloemen. Wolvilt blijft piepkleine stofjes afgeven. En je wilt niet dat jouw witte roos ineens onder de paarse stofjes zit, toch? Plaats een plastic zak – eventueel opengeknipt – tussen de verschillende kleuren bloemen, zodat je ze gescheiden bewaard.

Een bloem zoals een Gerbera, Dahlia of Chrysant leg je het liefste op een wc rolletje zodat de bloemkop de bodem van de doos/ lade niet raakt. Deze bloemen kunnen anders de vorm aannemen van de bodem waar ze op liggen en aan een kant plat worden. En dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen.

Wat ga jij doen met jouw viltbloeiers?

Heel veel succes met kiezen, schikken en bedenken wat je wilt en mocht jij nou nog extra advies nodig hebben, laat het me hieronder in een reactie weten en ik geef je een extra tip!

Wil jij meteen de juiste viltbloeiers toevoegen aan jouw lenteboeket, shop ze hier.

Liefs,

Daphne

Blijf op de hoogte

Krijg het laatste nieuws van de Viltbloemist in je inbox.

DELEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ja ik wil op de hoogte blijven

Laat het mij weten als er een nieuwe workshop is,
zodat ik als eerste de kans heb om mee te doen.
Ik wil niks missen!